Unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă dacă să opteze pentru o altă marcă, după anunțul Google

Unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă dacă să opteze pentru o altă marcă, după anunțul Google
scris 21 mai 2019

Unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă dacă trebuie să opteze pentru o altă marcă, în urma anunțului Google că își va suspenda afacerile cu producătorul chinez de dispozitive mobile, punând în pericol accesul la aplicațiile Gmail, YouTube și Chrome, relatează Reuters.

Google a anunțat luni că va respecta ordinul președintelui Donald Trump de a opri livrările către Huawei, ceea ce înseamnă că nu va mai putea oferi aplicațiile sale pentru Android cumpărătorilor de telefoane Huawei, scrie News.ro.

Producătorul TikTok lansează o aplicație de chat CITEȘTE ȘI Producătorul TikTok lansează o aplicație de chat

Ordinul dat de președinte companiilor americane ar putea afecta zeci de milioane de consumatori din Europa, cea mai mare piață a Huawei în afară de China continentală.

”Sunt absolut șocată”, a declarat la Londra o olandeză deținătoare a unui telefon nou Huawei P smart+, după anunțul Google. Ea se gândește deja să economisească pentru a cumpăra un telefon de la o altă companie.

Măsura lui Trump, motivată de îngrijorarea că echipamentele Huawei pot fi folosite de guvernul chinez pentru spionaj, ar putea deturna ambiția Huawei de a depăși Samsung ca cel mai mare producător de telefoane din lume.

”Îmi place telefonul atât de mult. Mă tem că voi fi nevoit la un moment dat să cumpăr alt telefon”, a spus Anthony Chiringa, care locuiește la Nairobi și a cumpărat un telefon Huawei Y7, pentru 180 de dolari, în urmă cu două săptămâni.

Economii emergente cum este Kenya sunt esențiale pentru ambițiile Huawei, care dorește să vândă mai multe telefoane cu prețuri medii în afara Chinei. India, unde Huawei are o cotă de piață de sub 10%, este o altă piață posibil importantă.

Huawei a anunțat luni că va continua să  ofere actualizări de securitate și servicii pentru smartphone-urile și tabletele deja vândute.

O echipă a Google care lucrează pentru sistemul de operare Android a informat utilizatorii de telefoane Huawei de pe contul de Twitter @Android că va respecta măsurile SUA, asigurându-se în același timp că servicii precum Google Play & security de la Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele Huawei existente.

Reacțiile utilizatorilor au variat de la frustrare la îngrijorare.

“ Din cauza unei legi americane pedepsiți milioane de utilizatori internaționali prin interzicerea lor”, a scris Andreas Benjaminsen, care s-a descris drept un entuziast al aplicațiilor open source pe contul @photolsen.

Operatorii de telecomunicații, care oferă clienților telefoane în cadrul abonamentelor pentru servicii de voce și date, încearcă să stabilească impactul deciziei Google asupra afacerilor lor.

”Analizăm detaliile ordinului executiv pentru a înțelege posibilele implicații pentru clienții noștri”, a anunțat compania spaniolă Telefonica, al treilea mare operator mobil din Europa.

Operatorul de telecomunicații Three din Marea Britanie a anunțat clienții că routerele și dispozitivele Huawei vor continua să funcționeze, dar că va încerca să obțină informații suplimentare.

”Discutăm cu Huawei și vom oferi informații de îndată ce le vom avea”, a arătat compania într-un comunicat.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de rețele de telecomunicații din lume și este în conflict cu SUA în legătură cu securitatea sistemelor și dispozitivelor.

Fondatorul și directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, declarase înainte de anunțul de sâmbătă al Google că creșterea Huawei ar putea încetini, dar numai ușor, din cauza acțiunilor recente ale SUA împotriva companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
google