Următorul iPhone ar putea avea un afișaj always-on

Următorul iPhone ar putea avea un afișaj always-on
scris 15 feb 2021

Apple ar putea împrumuta anul acesta una din ideile producătorilor de smartphone-uri cu Android, devenită posibilă datorită trecerii la ecrane OLED.

Următorul model de iPhone va afișa anumite informații în permanență pe ecran, susțin surse anonime, la fel cum fac anumiți producători ai smartphone-urilor cu Android, precum cei de la OnePlus.

Ora și bateria ar urma să fie informațiile afișate în permanență pe ecranul viitorului iPhone. În același fel, însă doar pentru câteva secunde, ar urma să fie afișate și notificările primite.

Google va plăti 76 de milioane de dolari unui grup de publisheri de știri francezi, pentru a încheia un litigiu referitor la drepturile de copyright CITEȘTE ȘI Google va plăti 76 de milioane de dolari unui grup de publisheri de știri francezi, pentru a încheia un litigiu referitor la drepturile de copyright

Spre deosebire de LCD-uri, unde afișarea oricărei informații presupune aprinderea întregului ecran, în cazul OLED-urilor nu trebuie aprinși decât pixelii care compun textul și elementele grafice necesare.

De exemplu, pentru afișarea bateriei, ecranul OLED de pe viitorul iPhone va ține aprinși doar cei câțiva pixeli prin care este desenată bateria. Asta înseamnă că informații utile, precum nivelul bateriei, ora și notificările, pot fi afișate cu un consum mult mai mic de energie, fără un impact major asupra autonomiei.

Același model de iPhone, care va fi lansat la toamnă cu același design precum iPhone 12, va primi un upgrade pe partea foto, care va îmbunătăți performanța camerei ultra-wide în condiții de iluminare slabă.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
always-on