Utilizatorii Facebook vor putea cere unei comisii independente de supraveghere a companiei să ia decizii referitoare la conținutul de pe platformă

Utilizatorii Facebook vor putea cere unei comisii independente de supraveghere a companiei să ia decizii referitoare la conținutul de pe platformă
scris 14 apr 2021

Utilizatorii Facebook vor putea cere unei comisii independente de supraveghere a companiei să ia decizii referitoare la conținutul de pe platformă, nu doar la cel care a fost blocat, aceasta fiind o extindere majoră a atribuțiilor comisiei, transmite Reuters.

Facebook a creat comisia ca reacție la criticile privind gestionarea conținutului problematic, dar cercetătorii și grupurile pentru drepturile civile criticat atribuțiile limitate ale acesteia, scrie News.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Înainte de această modificare, utilizatorii Facebook și Instagram care epuizau procesul de contestare puteai trimite cazuri referitoare la conținutul eliminat la această comisie - dar numai compania  putea solicita comisiei să analizeze conținutul rămas pe platforme.

Măsura va permite ca orice utilizator, inclusiv angajații Facebook, să poată cere evaluarea conținutului, a declarat directorul administrativ al comisiei, Thomas Hughes, într-o discuție telefonică.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Într-o postare făcută pe blog, comisia de supraveghere a declarat că va include detalii în deciziile sale care ar putea identifica cu ușurință persoana care a raportat conținutul doar dacă i se va acorda permisiunea.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

În următoarele săptămâni, este așteaptă o decizie a comisiei referitoare la suspendarea pe termen nelimitat de pe Facebook a fostului președinte american Donald Trump, impusă de companie după revolta din 6 ianuarie Capitol Hill.

Deciziile comisiei, care sunt obligatorii și pot anula deciziile celei mai mari companii de socializare din lume și ale directorului general Mark Zuckerberg, se referă doar la o mică parte din deciziile de conținut ale Facebook. De asemenea, comisia poate recomanda modificări de politică, dar Facebook nu trebuie să le adopte.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Consiliul a declarat că noua opțiune va fi lansată începând de marți și va fi disponibilă pentru toți utilizatorii în săptămânile următoare.

Hughes a spus că se aștepta la o creștere semnificativă a numărului de contestații în urma schimbării.

Comisia a arătat că a primit peste 300.000 de contestații ale utilizatorilor de la crearea sa, în octombrie și a decis asupra a șapte cazuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
platforma
continut