Valoarea Trump Media urcă din nou puternic deși are venituri mici și pierderi de zeci de milioane. Analiștii vorbesc de nou fenomen “meme stock mania”

Valoarea Trump Media urcă din nou puternic deși are venituri mici și pierderi de zeci de milioane. Analiștii vorbesc de nou fenomen “meme stock mania”
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

 Valoarea la bursă a companiei Trump Media a urcat din nou la peste 13 miliarde de dolari, în a doua zi de tranzacționare, deși are venituri de doar câteva milioane de dolari și pierderi de zeci de milioane. Analiștii spun că micii investitori cresc cotațiile, într-un nou fenomen “meme stock mania”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Financial Times, platforma Truth Social a lui Donald Trump “călărește un val de entuziasm din partea micilor investitori”, a căror cerere a ridicat din nou la peste 13 miliarde de dolari valoarea la bursă și la 5,3 miliarde de dolari valoarea pe care o are (pe hârtie) participația fostului președinte american. Timp de șase luni acesta nu are voie să vândă acțiunile, dar fenomenul în sine, remarcă analiștii, seamănă foarte mult cu ceea ce s-a întâmplat în 2021, când grupuri mari de investitori micuți s-au organizat pe forumuri pentru a cumpăra două companii anonime (GameStop și AMC), mărindu-le pentru o perioadă de timp artificial valoarea. La vremea respectivă fenomenul a fost numit “meme stock mania” (un fel de nebunie a cumpărării de acțiuni “de amuzament”) și a lăsat numeroși dintre acești mici investitori cu pierderi după ce nu a mai fost cerere pentru acțiunile respective, iar acestea s-au prăbușit, scrie BiziDay.

Databricks, cu doi IT-iști de origine română printre fondatori, investește 10 milioane dolari într-un model de inteligență artificială CITEȘTE ȘI Databricks, cu doi IT-iști de origine română printre fondatori, investește 10 milioane dolari într-un model de inteligență artificială

Platforma Truth Social a înregistrat pe primele nouă luni ale anului trecut venituri de doar 3,4 milioane de dolari și pierderi de 49 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump media
bursă