Google implementează inteligența artificială în funcțiile de travel

Google implementează inteligența artificială în funcțiile de travel
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mar 2024

Gigantul american promite că utilizatorii vor putea realiza itinerarii pentru călătorii cu ajutorul AI-ului și, totodată, îmbunătățește suportul pentru listele de recomandări din Google Maps.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Search Generative Experience, setul de experimente de inteligență artificială pe care Google l-a lansat încă de anul trecut, este actualizat cu o funcționalitate pentru zona de travel.

Utilizatorul poate comanda AI-ului să-i creeze un itinerariu de vizitare al unui anumite oraș sau regiuni, iar acesta va crea o listă de obiective, atracții și restaurante, alături de opțiuni pentru transport și cazare.

„Apocalipsa” inteligenței artificiale poate elimina milioane de locuri de muncă în Marea Britanie CITEȘTE ȘI „Apocalipsa” inteligenței artificiale poate elimina milioane de locuri de muncă în Marea Britanie

Ca și în alte cazuri, Google nu crează conținutul necesar acestei facilități și nici nu are angajați dedicați domeniului. Gigantul american doar scanează site-urile de specialitate și le folosește conținutul pentru antrenarea AI-ului său.

Pentru început, această facilitate este disponibilă în Statele Unite și doar celor care s-au înscris în cadrul programului Search Generative Experience.

Totodată, Google anunță că va îmbunătăți funcția de descoperire a listelor de recomandări din Google Maps, începând cu unele orașe din Statele Unite și Canada.

Recomandările făcute de publicații specializate în travel vor fi acum afișate în Google Maps atunci când utilizatorul caută un oraș în vederea unei călătorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
ai
travel