Vânzarea distribuitorului IT Veracomp, prezent și în România, are undă verde de la Bruxelles

Vânzarea distribuitorului IT Veracomp, prezent și în România, are undă verde de la Bruxelles
scris 2 dec 2020

Tranzacția prin care compania poloneză de distribuție IT Veracomp, cu operațiuni și în România, este preluată de francezii de la Exclusive Networks a primit aprobarea Comisiei Europene.

Tranzacția a fost agreată în luna septembrie.

Grupul Veracomp, fondat în 1991, are prezență directă în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Bulgaria și desfășoară activități de distribuție în 19 țări din Europa Centrală și de Est. Compania este prezentă în România din anul 2007 prin Veracom Europe SRL, o companie cu capital mixt, româno-polonez (grupul polonez Veracom - acționar majoritar, iar antreprenorul român Cătălin Matei - acționat minoritar).

Procesatorul de plăți digitale Stripe, intrat recent în România, vrea să atragă o nouă finanțare și țintește o evaluare de cel puțin 70 de miliarde de dolari. Startup-ul poate redeveni cel mai valoros unicorn din SUA CITEȘTE ȘI Procesatorul de plăți digitale Stripe, intrat recent în România, vrea să atragă o nouă finanțare și țintește o evaluare de cel puțin 70 de miliarde de dolari. Startup-ul poate redeveni cel mai valoros unicorn din SUA

În 2019, subsidiara din România a Veracom a avut afaceri de peste 75 milioane de lei, în creștere puternică de la 44,3 milioane de lei în 2018.

Exclusive Networks, fondată în Franța în 1995, este prezentă în peste 100 de țări și are 50 de sucursale pe cinci continente, înregistrând o creștere dinamică a veniturilor în toate regiunile. În 2019, valoarea obținută din vânzarea de soluții din portofoliul Exclusive Networks s-a ridicat la 2,4 miliarde euro, în creștere cu 17% față de anul precedent. 

viewscnt
Afla mai multe despre
veracomp
vanzare veracomp
veracomp europe
veracomp romania
exclusive networks