Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 25% pe plan mondial. Huawei a ieșit din Top 5 după mulți ani. Samsung a redevenit cel mai mare producător mondial de smartphone, vânzările Xiaomi au explodat

Vânzările de smartphone-uri au crescut cu 25% pe plan mondial. Huawei a ieșit din Top 5 după mulți ani. Samsung a redevenit cel mai mare producător mondial de smartphone, vânzările Xiaomi au explodat
scris 29 apr 2021

Vânzările de smartphone-uri au crescut în lume cu 25%, până la aproape 350 de milioane de unități, dar trebuie ținut cont că se face comparația cu primele trei luni din 2020, când piața s-a prăbușit din cauza pandemiei. O mare schimbare ține de faptul că Huawei, care mulți  ani a fost locul trei, a ieșit din Top 5, iar pe podium sunt companiile Samsung, Apple și Xiaomi, arată datele IDC.

S-au vândut 345 de milioane de smartphone-uri în Q1 2021, cu 25% mai multe decât în Q1 2020 și cu 11% peste Q1 2019. Samsung este pe primul loc, cu 21,8% din piață, iar Apple are 16%. Pe trei este Xiaomi, cu 14,1%, iar OPPO și Vivo au între 10% și 11%, scrie Hotnews.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Cel mai mult au crescut vânzările Xiaomi și OPPO, cu 64%, cele ale Apple au avansat cu 50%, iar Vivo a avansat cu 40%. Liderul Samsung a crescut cu 29%.

Anul trecut s-au vândut în lume 1,34 miliarde de smartphone-uri, în scădere față de 1,37 miliarde în 2019, în timp ce anul de maxim a fost 2016, cu 1,47 miliarde unități.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Piața a crescut continuu din 2007 (anul lansării primului iPhone, până în 2016. În 2009 se vindeau 171 milioane de smartphone-uri, iar în 2010, peste 300 de milioane. Miliardul era depășit în 2013.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a recucerit de la rivalul Apple titlul de cel mai mare producător mondial de smartphone, fiind responsabil pentru o cincime din vânzările mondiale în primul trimestru al acestui an, a anunțat și firma de cercetare de piață Canalys, transmite Reuters.

Cu toate acestea, producătorul chinez Xiaomi Corp este cel care a avut cele mai bune performanțe trimestriale înregistrate vreodată, livrările sale crescând cu 62%, până la 49 de milioane de smartphone-uri, și la o cotă de piață de 14%, ceea ce îl plasează pe locul al treilea după Samsung și Apple, arată Agerpres.

Samsung este din nou lider, după ce a livrat 76,5 milioane de smartphone-uri și a controlat 22% din piață în primul trimestru. Separat, grupul sud-coreean a raportat joi o creștere cu 66% a profitului trimestrial, grație vânzărilor robuste de telefoane Galaxy S21.

Canalys susține că pe locul al doilea este grupul american Apple, care în perioada ianuarie-martie a livrat 52,4 milioane de telefoane iPhone și a controlat o cotă de piață de 15%, după ce a reușit să îi cucerească pe consumatorii chinezi cu noul său iPhone 12.

Apple a publicat și el joi rezultatele peste așteptări pentru primul trimestru. Vânzările au urcat cu 54%, grație noilor telefoane iPhone 12, până la 89,6 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a urcat de la 11,3 miliarde dolari, la 23,6 miliarde dolari.

Următoarele trei locuri în clasamentul mondial sunt ocupate de producători chinezi, astfel: Xiaomi (49 milioane de smartphone livrate în primul trimestru), Oppo (37,6 milioane) și Vivo (36 milioane). În schimb, grupul chinez Huawei, care odată era lider mondial, a căzut până pe locul șapte, cu 18,6 milioane de smartphone-uri vândute în primul trimestru, după ce anul trecut a decis să își vândă marca de telefoane Honor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
huawei