Google extinde disponibilitatea funcției de avertizare în caz de cutremur

Google extinde disponibilitatea funcției de avertizare în caz de cutremur
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 apr 2021

Avertizarea în caz de cutremur, disponibilă până acum doar în câteva state americane, este acum lansată pe smartphone-urile cu Android din două alte țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grecia și Noua Zeelandă sunt primele țări, în afară de Statele Unite, unde noul sistem de anunțare a seismelor de pe Android va fi disponibil. Google le-a ales pentru primul val de extindere datorită activității seismice ridicate de aici.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Folosind accelerometrul miliardelor de smartphone-uri cu Android, Google a creat o adevărată rețea de dispozitive capabile să depisteze undele de șoc, rețea care poate localiza și măsura magnitudinea unui seism.

Telefoanele devin mici seismometre personale în cadrul acestui sistem, care, atunci când este sigur că este vorba de un cutremur, trimite notificări utilizatorilor aflați în zonă.

Informațiile sunt folosite de Google și pentru a arăta utilizatorilor din aceste țări rezultate la căutările după “cutremur” sau “cutremur în apropiere” în cadrul motorului său de căutare.

Serviciul a fost lansat vara trecută în Statele Unite, în colaborare cu United States Geological Survey, fiind disponibil în California, Oregon și, pe viitor, în Washington.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
cutremur
smartphone
android