Vânzările slabe ar putea forța fondatorul Android-ului să-și vândă noua companie

Vânzările slabe ar putea forța fondatorul Android-ului să-și vândă noua companie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mai 2018

Essential, compania înființată de Andy Rubin, cel care a pus bazele sistemului de operare Android, ar putea fi scoasă la vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform Bloomberg, Andy Rubin încearcă să vândă Essential, compania pe care a înființat-o cu scopul de a se bate cu Apple, Google și Samsung pe extrem de aglomerată piață a smartphone-urilor. Rubin ar fi contractat Credit Suisse Group AG pentru a consilia vânzarea.

Reprezentanții companiei au refuzat să comenteze informația.

Essential a primit finanțări de peste 300 de milioane de dolari și a folosit mai bine de o treime din acești bani pentru dezvoltarea primului produs – smartphone-ul care poartă chiar numele companiei.

Asistentul digital Alexa a înregistrat și expediat o convorbire privată CITEȘTE ȘI Asistentul digital Alexa a înregistrat și expediat o convorbire privată

Lansat în august 2017 și comercializat cu 700 de dolari, Essential Phone a fost primul smartphone cu rame înguste, un trend urmat apoi de Apple, Samsung și restul producătorilor.

Până la finele anului, au fost vândute doar 88.000 de unității, ceea ce a determinat compania producătoare să reducă prețul cu 200 de dolari. În total, până în prezent, au fost vândute peste 150.000 de telefoane.

Vânzarea ar urma să includă atât produsele existente și cele aflate în dezvoltare, cât și portofoliul de brevete și echipa de ingineri compusă din oameni luați de la Google și Apple.

Se pare, de asemenea, că Rubin a anulat dezvoltarea următorului smartphone din serie.

viewscnt
Afla mai multe despre
andy rubin
essential
smartphone