Veniturile dezvoltatorilor de aplicații au crescut cu 32% în al treilea trimestru

Veniturile dezvoltatorilor de aplicații au crescut cu 32% în al treilea trimestru
scris 2 oct 2020

Pandemia continuă să ajute la creșterea veniturilor dezvoltatorilor de aplicații, în condițiile în care munca remote le-a transformat pe unele dintre acestea în instrumente esențiale, iar gaming-ul a luat locul altor activități de relaxare.

29,3 miliarde de dolari au câștigat toți dezvoltatorii de aplicații în al treilea trimestru, ceea ce reprezintă o creștere cu 32 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor publicate de Sensor Tower.

În al treilea trimestru din 2019, dezvoltatorii ajungeau la 22,2 miliarde de dolari, cu aproximativ 7 miliarde de dolari mai puțin decât acum.

Google lansează în România un nou mod de a accesa aplicațiile și jocurile din Google Play Store CITEȘTE ȘI Google lansează în România un nou mod de a accesa aplicațiile și jocurile din Google Play Store

În același timp, numărul download-urilor din Google Play și App Store au crescut cu 23,3%, de la 29,6 miliarde în urmă cu un an, la 36,5 miliarde în al treilea trimestru al acestui an.

Veniturile generate de App Store în ultimul trimestru au fost de 19 miliarde de dolari, în creștere cu 31% de la 14,5 miliarde anul trecut în aceeași perioadă.

Google Play a crescut veniturile dezvoltatorilor cu 33,8%, de la 7,7 miliarde în urmă cu un an, la 10,3 miliarde în al treilea trimestru din 2020.

De remarcat că App Store generează în continuarea mult mai mulți bani decât Google Play - aproape dublu.

TikTok este aplicația care a produs cei mai mulți bani în ultimul trimestru, urmată de YouTube și Tinder. Fără să înainteze o cifră exactă, Sensor Tower estimează că veniturile TikTok au crescut cu aproximativ 800% în ultimul an.

Tot TikTok este pe primul loc și în ceea ce privește numărul de download-uri, urmată fiind în această ierarhie de Facebook și Zoom.

Jocurile care au generat cele mai mari venituri în al treilea trimestru sunt Honor of Kings, PUGB Mobile și Pokemon Go, care performează mai bine pe Android decât pe iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicatii
jocuri
android
ios