Veniturile Facebook au crescut cu 59,2% în trimestrul doi, la 6,44 miliarde dolari

Veniturile Facebook au crescut cu 59,2% în trimestrul doi, la 6,44 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2016

Veniturile Facebook au crescut cu 59,2% în trimestrul al doilea, la 6,44 miliarde de dolari, depășind așteptările analiștilor, susținute de aplicațiile pentru dispozitive mobile și concentrarea pe conținut video, care au atras noi furnizori de publicitate, iar acțiunile companiei au atins un nivel record în urma informațiilor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Operatorul rețelei de socializare are peste 1,7 miliarde de utilizatori pe lună, cu mult peste cei ai companiilor concurente, scrie News.ro.

Profitul net al Facebook a urcat de aproape trei ori, de la 715 milioane de dolari în urmă cu un an la 2,05 miliarde de dolari.

Acțiunile Facebook au atins cel mai ridicat nivel de la listarea companiei, în 2012, fiind tranzacționate ulterior în creștere cu peste 5%.

”Facebook a arătat că poți fi un gigant și să și inovezi. Ce funcționează foarte bine este trecerea foarte rapidă de la desktop la mobilitate. Aceasta a fost cea mai mare problemă atunci când s-au listat”, a declarat Patrick Moorhead, analist la Moor Insights & Strategy.

Proiect: Fiscul va primi date despre card și identitatea posesorului atunci când sunt efectuate plăți la comercianți CITEȘTE ȘI Proiect: Fiscul va primi date despre card și identitatea posesorului atunci când sunt efectuate plăți la comercianți

Facebook se adaptează mai bine la tranziția către servicii mobile și video decât operatorul concurent Twitter, care a raportat miercuri cea mai lentă creștere a veniturilor trimestriale din ultimii trei ani.

Veniturile din publicitate mobilă ale Facebook au reprezentat 84% din veniturile totale din publicitate ale companiei, comparativ cu 76% în urmă cu un an.

Astfel, veniturile totale din publicitate au avansat cu 63%, la 6,24 miliarde de dolari, fiibnd peste estimările analiștilor, de 5,8 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare a pieței FactSet StreetAccount.

Numărul utilizatorilor lunari activi a atins 1,71 miliarde, la 30 iunie, comparativ cu 1,49 miliarde în intervalul similar al anului trecut.

Timpul petrecut de utilizatori pe aplicații Facebook, Instagram și Messenger a crescut cu un ritm de două cifre, a declarat directorul general al companiei, Mark Zuckerberg.

Directorul financiar David Wehner a spus la rândul său că regiunea Asia-Pacific, în special India, este una dintre cele mai promițătoare pentru Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook