Facebook schimbă setările de intimitate pentru cei sub 16 ani

Facebook schimbă setările de intimitate pentru cei sub 16 ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 nov 2022

Încercând să crească nivelul de intimitate al celor mici, Meta aduce pe Facebook schimbările de setări făcute anterior și de Instagram.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conturile de Facebook create de tineri care au sub 16 ani vor avea în curând un nou set de setări implicite, menit să protejeze intimitatea acestora în cadrul platformei sociale.

Astfel, lista de prieteni, posturile în care au primit tag, paginile și conturile urmărite vor fi private în mod implicit și nu vor mai putea fi văzute de alte persoane.

Microsoft resuscitează SwiftKey de iPhone CITEȘTE ȘI Microsoft resuscitează SwiftKey de iPhone

Aceste noi setări vor fi aplicate automat conturilor nou create. Pe conturile existente, Facebook spune că va insista cu notificări prin care să transmită tinerilor să treacă manual aceste liste la privat.

Aceleași modificări au fost aduse anul de Instagram.

Facebook, în plus, spune că va limita posibilitățile prin care „adulții suspecți” pot contacta tinerii sub 16 ani. Nu este clar cum anume determină Facebook care sunt adulții suspecți, însă, compania spune că va lua în considerare diverse semnale precum conturile raportate și blocate.

În paralel, Meta lucrează la o platformă prin care să prevină publicarea imaginilor cu copii fără acceptul acestora, platformă ce ar putea deveni funcțională, cel puțin în SUA, de la jumătatea lunii decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
tineri
intimitate