VIDEO Facebook va avea o secțiune dedicată conținutului video exclusiv

VIDEO Facebook va avea o secțiune dedicată conținutului video exclusiv
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 aug 2017

Facebook va grupa și va promova show-urile create special pentru rețeaua sa socială într-o secțiune specială.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Încercând să meargă spre zona din care vin mai mulți bani, Facebook face eforturi pentru a strânge cât mai mult conținut video original. Încă de anul, trecut compania a sprijinit anumiți publisheri pe care i-a convins să creeze show-uri care să fie disponibile doar în cadrul propriei rețele sociale.

Acum, Facebook lansează Watch, o secțiune specială în care utilizatorii vor găsi conținutul video disponibil exclusiv. Pentru început, doar un număr limitat de utilizatori din Statele Unite vor putea vedea în aplicație noua secțiune, însă Facebook promite că aceasta va ajunge treptat la toți utilizatorii.

Noua secțiune va fi disponibilă pe toate platformele pe care funcționează aplicația Facebook, cu atât mai mult pe televizoarele așa-zis smart. Utilizatorii vor găsi aici atât transmisiuni live, cât și emisiuni înregistrate.

Disney își va retrage producțiile de pe Netflix și va lansa propriul serviciu de streaming CITEȘTE ȘI Disney își va retrage producțiile de pe Netflix și va lansa propriul serviciu de streaming

Pentru început, vor fi disponibile câteva zeci de emisiuni scurte, comparativ cu emisiunile obișnuite de televiziune. Acestea se vor axa pe transmisiuni sportive și reality show-uri.

În “Watch” vor exista mai multe subcategorii în funcție de genul și popularitatea emisiunilor în rândul prietenilor. Utilizatorii se vor putea abona la emisiunile preferate, iar episoadele noi ale acestora se vor regăsi într-un Watchlist.

Publisherii vor putea configura modul și momentul la care să fie afișate reclame în propriile creații și vor primi 55% din venituri, restul rămânând la Facebook.

Secțiunea Watch nu va fi însă unicul loc din cadrul rețelei sociale în care pot fi găsite show-urle exclusive. Creatorii pot, bineînțeles, să le publice și pe propriile pagini de Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video