VIDEO&FOTO Facebook a prezentat o nouă cască de realitate virtuală, numită Oculus Quest

scris 27 sep 2018

Facebook a prezentat un nou produs din domeniul realității virtuale, o cască wireless autonomă, care va fi disponibilă pe piață în primăvara anului viitor.

Oculus Quest este versiunea pentru consumatorii finali a unui proiect anterior pe care Facebook îl numea Project Santa Cruz.

Noul produs folosește senzori de mișcare și patru camere cu unghi larg pentru urmărirea mișcărilor și acțiunilor utilizatorilor în spațiul virtual.

Lentilele din dotare oferă o rezoluție de 1600 x 1440 pixeli pentru fiecare ochi în parte, iar distanța dintre acestea poate fi reglată pentru a se potrivi cât mai bine pe capul utilizatorului.

Facebook s-a confruntat cu probleme în Emiratele Arabe Unite și în alte părți ale lumii CITEȘTE ȘI Facebook s-a confruntat cu probleme în Emiratele Arabe Unite și în alte părți ale lumii

De asemenea, în cască sunt integrate difuzoare care emit sunetul exact în urechea utilizatorului și, conform producătorului, oferă un nivel de bas mai mare decât produsele anterioare.

Un alt atu al noii căști de realitate virtuală este distanța mare pe care utilizatorul se poate deplasa. Sistemul de urmărire a mișcărilor poate acoperi o zonă de 370 de metri pătrați.

Hugo Barra, șeful diviziei de realitate virtuală a Facebook, spune că noul produs a fost conceput în special pentru jocuri.

VIDEO&FOTO Facebook a prezentat o nouă cască de realitate virtuală, numită Oculus Quest

În ceea ce privește conținutul, Facebook promite un catalog format din peste 50 de titluri care include un simulator de cățărare numit The Climb și un joc de aventură cunoscut ca Moss.

Mark Zuckerberg a lăudat noua cască de VR a companiei pe care o conduce, spunând că aceasta combină cele trei caracteristici esențiale pentru un produs de realitate virtuală ideal: designul wireless, controller-ele virtuale și sistemul complet de urmărire în timp real a mișcărilor.

Oculus Quest va fi disponibilă pe piață din primăvara anului viitor și va costa 399 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
oculus
casca
realitate virtuala