VIDEO&FOTO Google a prezentat smartphone-urile Pixel 4 și 4 XL

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 oct 2019

Seria de smartphone-uri Pixel are doi noi reprezentanți, Pixel 4 și Pixel 4 XL, dispozitive care împărtășesc cea mai mare parte a caracteristicilor tehnice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Cele două smartphone-uri se bazează pe platforma Snapdragon 855, de la Qualcomm și au 6GB memorie RAM. În ceea ce privește stocarea, va exista o versiune cu 64GB și una cu 128GB.

Nu există slot pentru card de memorie, astfel că nu va putea fi extins spațiul intern de stocare.

Același sistem foto, compus din două camere, se regăsește pe ambele telefoane. Există o camera de 12MP cu sistem electronic și optic de stabilizare și o cameră tele de 16MP, de asemenea, cu stabilizare electronică și optică.

Google va include o facilitate pentru verificarea parolelor în Chrome CITEȘTE ȘI Google va include o facilitate pentru verificarea parolelor în Chrome

Alături de cele două camere există un senzor de profunzime, folosit pentru portrete. Acesta ajută la crearea unui bokeh asemănător celui făcut de DSLR-uri.

VIDEO&FOTO Google a prezentat smartphone-urile Pixel 4 și 4 XL

Deasupra ecranului există ceea ce Google numește fără sfială radar. Este un sistem care sesizează mișcarea mâinii și realizează anumite acțiuni fără ca utilizatorul să atingă ecranul, ci doar apropiind mâna de el.

Acest sistem nu va fi disponibil în toate țările, probabil din cauza unor brevete pentru tehnologii similare deținute de alte companii.

Pixel 4 și Pixel 4 XL au ecrane și baterii diferite.

Primul are un ecran de 5,7 inch cu rezoluție HD, în vreme ce al doilea dispune de un ecran de 6,3 inch cu rezoluție QHD. Ambele ecrane sunt OLED și au o rată de împrospătare de 90Hz.

VIDEO&FOTO Google a prezentat smartphone-urile Pixel 4 și 4 XL

Pentru a economisi baterie, cele două telefoane vor trece automat la o rată obișnuită de 60Hz atunci când este afișat un conținut care nu ar beneficia de pe urma unei rate de împrospătare mai mare.

Pixel 4 are o baterie de numai 2.800 mAh, ceea ce este dezamăgitor. Versiunea XL se bucură de o baterie cu o capacitate mai normală: 3.700 mAh.

VIDEO&FOTO Google a prezentat smartphone-urile Pixel 4 și 4 XL

Noile smartphone-uri Pixel vor fi lansate în Europa pe 22 octombrie. Pixel 4 (64GB) va costa 800 de dolari, iar Pixel 4 XL (64GB) va costa 900 de dolari. Prețul pentru versiunea cu 128GB va fi mai mare cu 100 de dolari în fiecare din cele două cazuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
pixel