VIDEO Google lansează un serviciu de streaming pentru jocuri

VIDEO Google lansează un serviciu de streaming pentru jocuri
scris 2 oct 2018

Google a anunțat Project Stream, un serviciu propriu de streaming pentru jocuri video care poate fi deja testat cu un joc de ultimă generație.

Project Stream este lansat în acest moment doar ca un test tehnic, în cadrul căruia este disponibil un singur joc: Assassin’s Creed Odyssey.

Google încearcă să se folosească de acest test pentru a rezolva problemele tehnice care apar în cazul streaming-ului jocurilor, în special a jocurilor “pretențioase”.

Streaming-ul jocurilor se anunță o viitoare mare industrie care ar putea genera venituri foarte mari companiilor care pot pune bazele unui astfel de serviciu.

Google lansează propriile analize pentru alertarea populației în cazul inundațiilor CITEȘTE ȘI Google lansează propriile analize pentru alertarea populației în cazul inundațiilor

Însă, deocamdată, din cauza dificultăților tehnice pe care această tehnică le ridică, nu există un Netflix pentru jocuri.

Un serviciu pentru streaming ar fi disponibil pe baza unui abonament și ar oferi utilizatorilor acces la orice joc doar pe baza unei conexiuni la internet.

Marele avantaj este că utilizatorii nu ar mai trebui să investească în PC-uri puternice pentru a putea juca cele mai noi jocuri. Acestea ar fi procesate pe serverele companiei care deține serviciul și ar fi doar transmise către utilizator ale cărui comenzi ar fi trimise în același fel către servere.

Pentru testarea serviciului, Google a realizat un parteneriat cu Ubisoft. Din păcate, cel puțin în această fază, doar cei care locuiesc în Statele Unite pot testa noul serviciu Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
jocuri
streaming