VIDEO LG prezintă primul televizor cu ecran OLED de 220 de centimetri și rezoluție 8K

VIDEO LG prezintă primul televizor cu ecran OLED de 220 de centimetri și rezoluție 8K
scris 3 ian 2018

Coreenii de la LG încep prezentările pentru CES 2018 cu o săptămână mai devreme, primul produs fiind un televizor care aduce o premieră în domeniu.

Deși ediția din acest an a celui mai mare târg de electronice debutează abia pe 9 ianuarie, LG a dat deja publicității unul din produsele care vor putea fi văzute la standul companiei de la Consumer Electronics Show 2018, în Las Vegas.

Cei de la LG au vrut probabil să se asigure că Samsung nu le-o va lua înainte și vor fi primii care se vor putea lăuda cu un televizor care beneficiază de un ecran OLED de  220 de centimetri (88 inch) cu rezoluție 8K (7680 × 4320 pixeli).

Ca și Samsung, cei de la LG au deja în portofoliu televizoare de 220 de centimetri cu rezoluție 8K, însă acesta este primul televizor de acest fel bazat pe superioara tehnologie OLED.

Google a transferat în 2016 suma de 16 miliarde de euro în Insulele Bermude, pentru taxe mai mici CITEȘTE ȘI Google a transferat în 2016 suma de 16 miliarde de euro în Insulele Bermude, pentru taxe mai mici

Nu a fost anunțat un preț pentru noul televizor, însă este clar că nu va fi un produs accesibil oricui. Va fi, bineînțeles, mai scump, decât televizoarele actuale de 220 de centimetri cu rezoluție 8K, care costă 20.000 de dolari.

Oricum, pentru utilizatori nu există niciun motiv de grabă în vederea trecerii la un televizor 8K, noul produs LG fiind doar un exercițiu de marketing.

În prezent, are loc o migrare lentă la televizoarele cu rezoluție 4K, acestea având încă mult până să ajungă norma în domeniu. În România nu există niciun post TV care să emită în acest format, iar numărul filmelor în format 4K oferit de companiile de streaming, precum Netflix sau HBO, este de ordinul zecilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
lg
tv
4k
oled