Apple va înlocui bateriile de iPhone indiferent de capacitatea de încărcare a acestora

Apple va înlocui bateriile de iPhone indiferent de capacitatea de încărcare a acestora
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 ian 2018

Apple a clarificat condițiile în care utilizatorii de iPhone pot beneficia de un preț redus pentru schimbarea bateriilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce, la finele anului trecut, s-a aflat că Apple încetinește intenționat propriile iPhone-uri după un an de utilizare, compania americană încearcă să gestioneze situația și să reducă pe cât posibil daunele de imagine.

În afara scuzelor de rigoare, compania americană a promis că utilizatorii vor putea schimba bateriile la un preț mai mic decât cel obișnuit. În loc de 72 de dolari, schimbarea bateriilor poate fi făcută pentru 29 de dolari.

Însă, Apple a anunțat inițial că vor beneficia de prețul redus doar bateriile care, în urma unei testări, mai pot înmagazina cel mult 80% din capacitate după 500 de cicluri de reîncărcare. Această condiție a stârnit confuzia și nemulțumirea multor utilizatori de iPhone.

Apple cere scuze că a încetinit mai multe modele de iPhone și oferă un discount la înlocuirea bateriilor. Cât va fi reducerea CITEȘTE ȘI Apple cere scuze că a încetinit mai multe modele de iPhone și oferă un discount la înlocuirea bateriilor. Cât va fi reducerea

Acum, gigantul american iese cu noi informații, anunțând că orice smartphone vândut, de la iPhone 6 în prezent, indiferent de starea bateriei originale, poate beneficia de prețul promoțional pentru înlocuirea acesteia.

De asemenea, conform unor surse apropiate companiei americane, se pare că Apple va da înapoia diferența de 50 de dolari celor care și-au înlocuit bateria la prețul inițial, de 79 de dolari.

Schimbarea bateriei cu 29 de dolari poate fi refuzată de Apple, dacă telefonul suferă de defecte fizice sau a fost modificat cu ajutorul unor componente produse de terți.

Apple a recunoscut la finele anului trecut că a încetinit intenționat modelele mai vechi de iPhone, prin intermediul update-urilor de iOS. Compania americană și-a justificat acțiunea prin nevoia de a păstra siguranța utilizatorilor ce putea fi afectată de degradarea rapidă a bateriilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
baterii
apple