VIDEO Microsoft a prezentat noua generație de console Xbox

VIDEO Microsoft a prezentat noua generație de console Xbox
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 dec 2019

Viitoare consolă de jocuri de la Microsoft se numește Xbox Series X și arată mai degrabă ca o unitate de PC.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Microsoft a prezentat în cadrul ediției de anul acesta a The Game Awards viitoare generație de Xbox, Series X, care până acum era cunoscută sub numele de cod Project Scarlett.

Nouă consolă are un design care aduce mai mult cu o unitate de PC, decât cu o consolă tradițională. Chiar dacă imaginile de presă o arată în poziție verticală, utilizatorii o vor putea ține și la orizontală, în funcție de spațiul disponibil.

Designul ales pentru consola care va intra pe piață în sezonul de sărbători din 2020, permite folosirea unei puteri de procesare de patru ori mai mari decât până acum, conform șefului diviziei Xbox, Phil Spencer.

Raport Kaspersky: Cererile de răscumpărare ale infractorilor cibernetici au ajuns la valori de peste 5 milioane de euro CITEȘTE ȘI Raport Kaspersky: Cererile de răscumpărare ale infractorilor cibernetici au ajuns la valori de peste 5 milioane de euro

Xbox Series X va folosi un procesor Zen 2 de la AMD, o grafică Radeon RDNA și SSD NVMe. Vor fi redate jocuri cu imagine 8K, cu rate de împrospătare de până la 120 de cadre pe secundă, ray tracing și suport pentru rată de împrospătare variabilă a imaginii.

Cu noua consolă va veni și un nou controller Xbox Wireless. Acesta este mai mic și are un nou buton de Share, care va ușura captura și trimiterea imaginilor din joc. Va fi livrat cu toate consolele Series X și va fi compatibil inclusiv cu Xbox X și Windows 10.

Cu ajutorul unor tehnici de reducere a latenței, precum Auto Low Latency Mode și Dynamic Latency Input, Xbox Series X va fi consola cu cel mai mic timp de răspuns, conform Microsoft, fiind optimizată cu gândul la viitoarele servicii de streaming pentru jocuri.

Din informațiile de până acum, se pare că Series X va include două console. Alături de versiunea “normală”, Microsoft ar urma să comercializeze și o consolă mai puțin puternică dar și mai ieftină, în același timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
xbox
consola
gaming
microsoft