VIDEO Microsoft lansează Xbox One X. Noua consolă de jocuri va costa 499 de euro

VIDEO Microsoft lansează Xbox One X. Noua consolă de jocuri va costa 499 de euro
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iun 2017

Microsoft a prezentat la E3, cel mai mare târg anual de gaming, o nouă consolă de jocuri, numită Xbox One X.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lăudată de Microsoft pentru faptul că este cea mai mică consolă Xbox de până acum, One X este, într-adevăr, mai subțire dar și mai puternică decât versiunea anterioară, Xbox One S.

Microsoft a dorit neapărat ca la capitolul dotări tehnice Xbox One X să fie mai puternică Play Station 4 Pro – asta cel puțin până când cei de la Sony vor lansa noua lor generație de console pentru jocuri.

Astfel, Xbox One X are un procesor care rulează la 1172 MHz și o putere grafică de procesare de 6 teraflopi – ambele superioare componentelor din Play Station 4 Pro. Unitatea Ultra HD Bluray, spațiul de stocare de 1 TB și sistemul de răcire pe apă completează oferta Microsoft pentru gameri.

România are al optulea cel mai rapid internet pe mobil din lume, înaintea Japoniei și a unor state vecine – raport CITEȘTE ȘI România are al optulea cel mai rapid internet pe mobil din lume, înaintea Japoniei și a unor state vecine – raport

Cum era de așteptat, cei la Microsoft au avut grijă ca noua consolă să fie compatibilă cu ecosistemul actual. Atât jocurile, cât și accesoriile pentru Xbox One vor funcționa pe noua consolă Xbox One X.

Microsoft a anunțat că vor exista 22 de jocuri exclusive pentru Xbox One X la ora la care aceasta va intra pe piață. Printre acestea se numără Forza Motorsport 7, care va rula la rezoluție 4K cu 60 de frame-uri pe secundă, Crackdown 3 și Sea of Thieves.

De asemenea, Microsoft promite că, datorită unui proces de ”super sampling”, jocurile pentru Xbox One X vor arăta mai bine pe televizoarele 1080p decât până acum.

Noua consolă Xbox One X va fi lansată la nivel global în noiembrie. În Europa, aceasta va costa 499 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
xbox one x
jocuri