VIDEO Opera lansează primul browser pentru gaming

VIDEO Opera lansează primul browser pentru gaming
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iun 2019

Compania norvegiană Operă, deținută mai nou de omul de afaceri chinez Zhou Yahui, a prezentat ceea ce numește primul browser web creat special pentru jocuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Popularitatea serviciilor de streaming, fie că este vorba de video sau de jocuri, i-a determinat pe cei de la Opera să dezvolte un browser de gaming care oferă control asupra resurselor PC-ului.

Ideea este ca browsing-ul web să nu afecteze streaming-ul. Iar pentru asta utilizatorul va putea limita memoria și procesorul alocate site-urilor.

Opera GX dispune de un centru de control de unde utilizatorul poate activa limitatorul pentru memorie și procesor și poate specifica exact câtă memorie și ce frecvență maximă poate folosi browser-ului.

Huawei nu renunță la obiectivul de a deveni cel mai mare producător global de telefoane mobile inteligente CITEȘTE ȘI Huawei nu renunță la obiectivul de a deveni cel mai mare producător global de telefoane mobile inteligente

Bara laterală a acestei versiuni de Opera va permite utilizatorilor să acceseze, pe lângă WhatsApp, Facebook Messenger, VK și Telegram, serviciul de video streaming pentru jocuri Twitch.

Pagina de pornire a browser-ului a fost și ea modificată, astfel încât să afișeze cu precădere informații despre jocuri din sursele preferate ale utilizatorului.

Opera GX merge și mai departe cu focusul pentru jocuri, având o grafică care imită lumina de neon. Implicit, aceasta este roșie, însă există opțiuni pentru alegerea altor culori.

Anumite acțiuni din browser sunt însoțite de sunete inspirate din jocuri, care pot fi oprite.

Altfel, Opera GX include toate funcțiile browser-ului Opera, inclusiv un adblocker integrat și un VPN.

Opera are în prezent peste 65 de milioane de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
opera
browser
gaming
jocuri
streaming