VIDEO Primul smartphone care poate fi folosit fără atingerea ecranului

VIDEO Primul smartphone care poate fi folosit fără atingerea ecranului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 feb 2019

După autentificarea pe baza amprentei, a ochilor și a feței, a venit rândul întregii palme să fie folosite pentru securizarea smartphone-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

LG și-a prezentat noul flagship, modelul G8 ThinQ, un smartphone care se va diferenția clar de orice alt model de pe piață prin faptul că poate fi securizat și folosit fără atingere, prin scanarea palmei.

G8 are în dotare un senzor ToF cu infraroșu care este folosit pentru identificarea și monitorizarea palmei utilizatorilor. Această tehnologie este folosită atât pentru securizarea telefonului, cât și pentru folosirea aceastuia fără atingerea ecranului.

Senzorul trimite raze infroroșii către palmă, atunci când aceasta este plasată deasupra ecranului. În funcție de cum este absorbit semnalul infraroșu de hemoglobina din sânge, software-ul crează o hartă a venelor din palmă.

FOTO Nokia 9 PureView, lansat oficial cu 5 camere foto CITEȘTE ȘI FOTO Nokia 9 PureView, lansat oficial cu 5 camere foto

Harta respectivă ar reprezenta, conform producătorului coreean, una dintre cele mai bune măsuri biometrice de securitate, mai greu de păcălit decât cele folosite până în prezent.

Dincolo de autentificarea prin intermediul palmei, senzorul cu infraroșu permite și folosirea dispozitivului fără atingerea ecranului. Acesta poate sesiza anumite gestuire realizate cu palma în apropierea ecranului pe care le poate transforma în acțiuni precum realizarea rapidă a unui apel.

G8 are trei camere foto, la fel ca versiunea anterioară, însă acestea nu mai ies în relief pe spatele telefonului, ci sunt integrate în carcasă. Tot pe spate este plasat și senzorul de amprente.

În spatele ecranului OLED de 6.1-inch cu 3120 x 1440 pixeli se ascunde chipset-ul Snapdragon 855, 6 GB memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare și o baterie de 3.500 mAh.

viewscnt
Afla mai multe despre
lg
g8
smartphone
fara atingere ecran