VIDEO Sony a lansat un proiector care transformă orice suprafață într-un touchscreen

VIDEO Sony a lansat un proiector care transformă orice suprafață într-un touchscreen
scris 27 feb 2017

Alături de avalanșa de smartphone-uri și tablete, ediția din acest an a târgului Mobile World Congress a adus și alte tehnologii interesante, precum proiectorul cu infraroșu al celor de la Sony.

Se numește Xperia Touch și este, în esență, o tabletă care-și proiectează interfața pe orice suprafață și, cu ajutorul unui senzor infraroșu, permite utilizatorului să interacționeze cu suprafața pe care se face proiecția ca și cum ar fi un touchscreen.

În acest scop, Xperia Touch folosește propria tehnologie de proiecție Sony, numită SXRD, care detectează atingerea cu ajutorul unui senzor infraroșu și a unei camere care filmează cu 60 de frame-uri pe secundă.

Miliardarul Warren Buffett și-a mărit de peste două ori participația la Apple în 2017, la 18 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Miliardarul Warren Buffett și-a mărit de peste două ori participația la Apple în 2017, la 18 miliarde de dolari

Imaginea de rezoluție HD va proiecta pe orice suprafața interfața clasică a unei tablete cu Android, cu toate facilitățile sistemului de operare. Că sunt jocuri, filme sau orice alte aplicații, acestea vor putea fi controlate direct pe suprafața pe care sunt proiectate.

Nu contează nici orientarea suprafeței. La fel de bine, poate fi proiectat și jucat un joc pe o masă, sau vizionat un film pe un perete. Ca la orice proiector, distanța dintre acesta și suprafață va fi invers proporțională cu aria pe care va fi proiectată imaginea. Concret, pentru o imagine mare proiectorul va trebui mutat mai departe de perete.

Toate aceste facilități vor costa pe măsură. Xperia Touch are un preț recomandat pentru retail de 1.499 de euro și va intra pe piața europeană undeva în primăvara acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
proiector
android