VIDEO Spotify pregătește lansarea unei funcții de căutare vocală

VIDEO Spotify pregătește lansarea unei funcții de căutare vocală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mar 2018

Utilizatorii Spotify vor putea folosi în curând aplicația de streaming muzical pe baza comenzilor vocale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spotify testează în prezent o nouă facilitate care va permite utilizatorilor să caute melodii și liste de cântece ori să apeleze diverse comenzi pentru accesarea anumitor secțiuni prin intermediul comenzilor vocale.

Ca și în cazul altor aplicații care oferă o funcție similară, va exista un buton cu simbolul unui microfon pe care utilizatorul îl va apăsa înainte de a începe să dea comenzile vocale.

Deocamdată nu se știe în ce limbi în afară de engleză va fi disponibilă funcția de căutare vocală din Spotify. În prezent, aceasta este disponibilă în cadrul unui test pentru un număr redus de utilizatori.

Apple Music a ajuns la 38 de milioane de abonați CITEȘTE ȘI Apple Music a ajuns la 38 de milioane de abonați

Testarea comenzilor vocale a fost observată și anunțată pe rețelele sociale de mai mulți utilizatori, iar reprezentanții companiei suedeze au confirmat că lucrează la această facilitate, fără a da alte detalii.

Căutarea vocală pe Spotify este posibilă în prezent și cu ajutorul asistenților digitali de la Google, Apple sau Amazon, însă experiența și funcționalitatea unei opțiuni native va fi mult mai bună decât cele oferite serviciile terțe.

Spotify are 159 de milioane de utilizatori, dintre care 71 de milioane folosesc versiunea Premium, și este disponibilă de săptămâna aceasta și în România. Varianta gratuită include reclame, iar cea Premium costă 5 euro pe lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
streaming