Serviciul de streaming muzical Spotify, lider de piață, concurentul Apple și Amazon.com, a fost lansat în România

Serviciul de streaming muzical Spotify, lider de piață, concurentul Apple și Amazon.com, a fost lansat în România
scris 12 mar 2018

Serviciul de streaming muzical Spotify a fost lansat astăzi în România, cu un portofoliu de circa 35 de milioane de melodii din repertoriul românesc și cel internațional. Spotify este cea mai mare companie de streaming muzical la nivel mondial și concurează în principal cu Apple și Amazon.com.

La începutul acestui an a fost anunțat că Spotify a depășit pragul de 70 de milioane de abonați care plătesc pentru acces.

Platforma are o versiune gratuită, susținută prin conținut publicitar, și o versiune superioară, pe bază de abonament lunar în valoare de 4,99 euro.  În paralel, un abonament lunar la Apple Music și Play Music costă în România 5 euro.

Odată cu intrarea pe piața din România, Spotify este disponibil în 65 de piețe.

În pofida concurenței puternice din parte giganților din domeniul tehnologiei, Apple și Google, și a faptului că nu este disponibil la nivel global, Spotify rămâne liderul detașat al serviciilor de streaming pentru muzică.

Spotify are în total 159 de milioane de utilizatori. 88 de milioane dintre aceștia folosesc varianta gratuită a serviciului, care este monetizată pe baza reclamelor.

Șeful Intel și-a vândut acțiunile după ce a aflat de problemele de securitate ale procesoarelor companiei CITEȘTE ȘI Șeful Intel și-a vândut acțiunile după ce a aflat de problemele de securitate ale procesoarelor companiei

Informații privind lansarea în România au apărut la finele anului trecut.

Platforma Spotify a fost înființată în 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
muzica
streaming