VIDEO Xiaomi lansează Mi Mix 3, un smartphone cu design unic, 5G și 10 GB RAM care va fi vândut în Europa. La ce preț va fi vândut

scris 26 oct 2018

Producătorul chinez Xiaomi a prezentat noul vârf de gamă Mi Mix 3, un smartphone care impresionează din mai multe puncte de vedere.

Mi Mix 3 are unul dintre cele mai mari rapoarte ecran-corp, 93,4% din partea frontală fiind ocupă de ecran. Și, foarte interesant, nu are breton în partea de sus, cum este cazul majorității flagship-urilor lansate în ultimii doi ani.

Producătorul chinez a reușit să scape de breton ascunzând camerele foto frontale pe o clapetă ce poate fi ridicată din spatele telefonului. Practic, este vorba de un mecanism similar telefoanelor de tip slider din anii 2000, care este declanșat de utilizator când vrea să apeleze la camerele foto frontale.

Dezavantajul acestei abordări este creșterea în greutate: telefonul cântărește 218 grame.

Serviciul de printare a fotografiilor din Google Photos este disponibil în România. Care sunt prețurile CITEȘTE ȘI Serviciul de printare a fotografiilor din Google Photos este disponibil în România. Care sunt prețurile

Smartphone-ul cu ecran OLED 1080p de 6,4 inch și baterie de 3.200 mAh are două camere foto de 12 MP pe spate. Una dintre acestea este ultra-angulară cu apertură f1.8, iar cealaltă este de tip tele și are o apertură f2.4.

Selfie-urile vor fi realizate tot cu două camere foto, însă de această dată este vorba de o cameră de 24 MP și una de 2 MP.

Producătorul chinez a ales un port USB-C pentru alimentare, iar senzorul de amprente este amplasat pe spatele telefonului.

Decizia Google după amenda record primită la Bruxelles: obligă producătorii de telefoane cu Android să livreze 2 ani anumite update-uri CITEȘTE ȘI Decizia Google după amenda record primită la Bruxelles: obligă producătorii de telefoane cu Android să livreze 2 ani anumite update-uri

Mi Mix 3 va fi disponibil în patru versiuni, toate bazate pe chipset-ul Snapdragon 845 și cu Android 8.1 preinstalat:

  • 128 GB spațiu de stocare și 6 GB RAM - 420 euro
  • 128 GB spațiu de stocare și 8 GB RAM - 450 euro
  • 256 GB spațiu de stocare și 8 GB RAM - 505 euro
  • 512 GB spațiu de stocare și 10 GB RAM - 630 euro

Ca o raritate pe piața smartphone-urilor, toate versiunile vor include în pachet un încărcător wireless care va alimenta dispozitivul cu 10 W și o husă de protecție.

Xiaomi Mi Mix 3 va fi disponibil în China de la 1 noiembrie. O versiune cu suport 5G va ajunge oficial în Europa în primul trimestru al anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
xiaomi
android