Decizia Google după amenda record primită la Bruxelles: obligă producătorii de telefoane cu Android să livreze 2 ani anumite update-uri

Decizia Google după amenda record primită la Bruxelles: obligă producătorii de telefoane cu Android să livreze 2 ani anumite update-uri
scris 25 oct 2018

Noul contract pregătit de Google după amenda istorică aplicată de Comisia Europeană prevede ca partenerii săi care vând telefoane cu Android să livreze update-uri de securitate pe o perioadă de doi ani pentru modele care au fost activate de peste 100.000 de persoane.

Noile clauze introduse de Google obligă producătorii să livreze update-urile de securitate furnizate de producătorul Android-ului vreme de doi ani din momentul lansării, iar în primul an să fie livrate cel puțin patru update-uri de securitate.

Obligația va fi aplicată de la 31 ianuarie 2019 tuturor telefoanelor cu Android care vor avea peste 100.000 de utilizatori.

Serviciul de printare a fotografiilor din Google Photos este disponibil în România. Care sunt prețurile CITEȘTE ȘI Serviciul de printare a fotografiilor din Google Photos este disponibil în România. Care sunt prețurile

Google a prevăzut și o perioade timp în care producătorii trebuie să implementeze update-urile. La sfârșitul fiecărei luni, smartphone-urile cu peste 100.000 de utilizatori trebuie să fie protejate de toate vulnerabilitățile identificate cu 90 de zile în urmă.

Aceeași fereastră de timp este valabilă și în cazul telefoanelor noi, care nu pot intra pe piață dacă suferă de probleme de securitate mai vechi de 90 de zile.

În cazul nerespectării acestor condiții, Google ar putea să nu aprobe noile dispozitive ale producătorului în culpă.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
securitate
update
smartphone