Viitoarea cască Apple de realitate augmentată ar putea fi folosită prin gesturi

Viitoarea cască Apple de realitate augmentată ar putea fi folosită prin gesturi
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 dec 2021

Chiar dacă va intra pe piața căștilor de VR/AR mai târziu decât alte companii, Apple o va face aducând ceva nou pentru propria cască de realitate augmentată, ceva care să o diferențieze și să o facă dorită.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casca de AR la care Apple lucrează în prezent va folosi senzori 3D, susține analistul Ming-chi Kuo. Aceasta va fi dotată cu patru seturi de senzori 3D.

iPhone-urile companiei americane, de la modelul X încoace, folosesc un astfel senzor 3D pentru identificarea 3D a feței utilizatorului, în cadrul sistemului Face ID - tehnologie pe care nici acum nu a fost reprodusă de producătorii smartphone-urilor cu Android.

Google va aduce jocurile de Android pe Windows CITEȘTE ȘI Google va aduce jocurile de Android pe Windows

Casca de AR va avea nu unul, ci patru seturi de senzori 3D, care, conform analistului chinez, pot identifica obiecte și mișcări ale mâinii la o distanță de două ori mai mare decât poate recunoaște Face ID o față.

Analistul crede că Apple va folosi această tehnologie pentru a implementa o interfață de utilizare prin intermediul gesturilor cu mâna. Această abordare va oferi o interacțiune om-mașină mult mai naturală decât au în prezent produsele similare.

Deși nu există o certitudine în acest sens, este posibil ca Apple să renunțe la controler-ele fizice, care să fie înlocuite de utilizarea prin gesturi cu mâna. Comenzile, aplicațiile și jocurile ar putea toate fi folosite direct cu mână, fără a mai fi necesare controller-e.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
realitate augmentat
ar
casca