Viitoarea cască Apple de realitate mixtă ar putea costa 3.000 de dolari

Viitoarea cască Apple de realitate mixtă ar putea costa 3.000 de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 feb 2021

Încep să apară din ce în ce mai multe informații despre viitoare cască de realitate mixtă a celor de la Apple, prefigurându-se un produs premium cu un preț pe măsură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sunt deja câțiva ani ani de când se vorbește despre un misterios viitor produs Apple, despre care recent s-a aflat că va lua forma unei căști ce va combina funcțiile de realitate virtuală cu cele de realitate augmentată, însă este pentru prima oară când surse credibile scot la iveală date tehnice.

Conform publicației The Information, viitoarea cască Apple va avea două ecrane 8K, ce vor produce o imagine cu o rezoluție mult mai mare decât ceea ce există pe piață în acest moment.

Piața smartphone-urilor va reveni anul acesta la nivelul de dinainte de pandemie CITEȘTE ȘI Piața smartphone-urilor va reveni anul acesta la nivelul de dinainte de pandemie

Vor exista cel puțin 12 camere, care vor juca un rol esențial în funcționarea căștii. Acestea vor urmări mișcarea utilizatorului și vor realiza suprapunerea planurilor virtuale cu cel real în funcție de aplicație.

Un număr încă necunoscut de senzori Lidar vor fi responsabili de măsurarea distanțelor dintre obiectele din mediul real și de alegerea scalei la care obiectele virtuale vor fi plasate în mediul real.

Se prefigurează un produs high-end pe o nișă de viitor, prima cască de realitate mixtă a celor de la Apple urmând să concureze la vârf cu produse precum cele din seria Hololens a Microsoft. Prețul vehiculat în acest moment, peste 3.000 de dolari, pare să susțină această idee și nu este unul surprinzător. Hololens 2 costă 3.5000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
cască
vr
ar
apple