Google testează un nou tip de reclame în căutările de imagini

Google testează un nou tip de reclame în căutările de imagini
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mar 2019

Google anunță că a început să testeze un nou model de reclame în cadrul secțiunii de căutare a imaginilor, care le va permite utilizatorilor să cumpere anumite produse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La fel ca reclamele din paginile standard de pe Google, secțiunea de căutare după imagini a motorului american va include așa-numite anunțuri sponsorizate.

În acest caz, anunțurile sponsorizate vor prelua formatul din secțiunea de căutare a imaginilor și vor încuraja achiziționarea unui produs plecând de la imaginea acestuia.

Spre exemplu, un magazin online va putea cumpăra o reclamă în secțiunea de imagini pe baza cuvintelor cheie care includ termenii folosiți pentru căutarea unui anumit model de smartphone.

FOTO Facebook Messenger primește un mod întunecat secret. Cum poate fi activat CITEȘTE ȘI FOTO Facebook Messenger primește un mod întunecat secret. Cum poate fi activat

Unui utilizator care va căuta modelul respectiv de smartphone îi va apărea anunțul care va afișa alături de imaginea produsului anumite informații și prețul la care poate fi achiziționat.

La fel ca în cazul anunțurilor sponsorizate din paginile standard de căutare, va exista un link care va trimite utilizatorii interesați pe site-ul companiei care a cumpărat anunțul.

Imaginile care constituie astfel de anunțuri vor avea un watermark cu textul “Sponsorizat”, pentru a fi deosebite de restul imaginilor din secțiune.

Google se inspiră astfel de la Pintrest și Instagram, care includ deja funcții similare de shopping.

Pentru început, noile reclame vor fi afișate numai unui număr limitat de utilizatori, care caută imagini folosind cuvinte pe anumite topicuri precum zona produselor de birou și a artelor abstracte.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
reclame
imagini