WhatsApp a lansat funcția de migrare a datelor între iPhone și smartphone-urile Samsung

WhatsApp a lansat funcția de migrare a datelor între iPhone și smartphone-urile Samsung
scris 5 sep 2021

Așa cum anunța în urmă cu mai multe luni, WhatsApp a început implementarea funcției de export/import a datelor personale între iPhone și telefoanele cu Android, dispozitivele Samsung fiind primele care beneficiază de această funcție.

Pentru că cele două sisteme de operare rivale, iOS și Android, folosesc soluții proprii de backup - iCloud pentru iPhone și Google Drive pentru Android - până acum nu era posibilă transferarea datelor personale din WhatsApp între cele două platforme, când utilizatorul trecea de la iPhone la Android ori invers.

VIDEO Televiziunea publică din Slovenia, luată cu asalt de antivacciniști CITEȘTE ȘI VIDEO Televiziunea publică din Slovenia, luată cu asalt de antivacciniști

WhatsApp oferă acum cu o soluție, care poate fi, deocamdată, folosită doar pe telefoanele Samsung. Aceasta vine cu anumite limitări, care, probabil, vor descuraja anumiți utilizatori.

În primul rând, soluția cu care vine WhatsApp transferă datele contului, imaginea de profil, chat-urile individuale și de grup, conținutul media și setările, dar nu poate transfera și istoricul apelurilor audio și video.

În al doilea rând, transferarea datelor presupune conectarea prin cablu a celor două telefoane (nu se face prin cloud) și este posibilă doar în cazul telefoanelor Samsung noi sau proaspăt resetate. Cu alte cuvinte, utilizatorul unui telefon Samsung va trebui să-și reseteze telefonul și să treacă, din nou, prin procesul de configurare a acestuia, pentru a putea să-și transfere datele din WhatsApp.

VIDEO Prima TV: Stațiunile de pe litoral trag obloanele CITEȘTE ȘI VIDEO Prima TV: Stațiunile de pe litoral trag obloanele

În fine, migrarea datelor pe telefoanele Samsung nu este posibilă fără aplicația Samsung SmartSwitch, care, în fapt, este cea care realizează transferul propriu-zis.

Urmează ca WhatsApp să lanseze această facilitate și pe alte smartphone-uri cu Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
iphone
samsung
smartphone
backup