WhatsApp a reparat problema care făcea ca numerele de telefon să apară în Google

WhatsApp a reparat problema care făcea ca numerele de telefon să apară în Google
scris 10 iun 2020

WhatsApp anunță că a rezolvat vulnerabilitatea care era de vină pentru indexarea numerelor de telefon ale utilizatorilor de motoare de căutare precum Google.

Descoperită și anunțată public încă din luna februarie, problema care făcea ca numerele utilizatorilor să poată fi găsite prin intermediul motoarelor de căutare a fost rezolvată.

WhatsApp oferă o funcție, numită Click to Chat, prin care utilizatorul poate trimite cuiva propriul număr de telefon în cadrul unui fișier de text simplu. Acesta a fost gândită ca o modalitate de comunicare între persoanele care nu își au numerele în agenda de contacte.

Google Maps va emite avertizări legate de COVID-19 pentru transport și călătorii CITEȘTE ȘI Google Maps va emite avertizări legate de COVID-19 pentru transport și călătorii

Însă, pentru că sunt stocate online și nu există un fișier robots.txt în rădăcină, care să blocheze indexarea, Google și alte motoare de căutare procesau aceste fișiere ca oricarele altele de pe internet.

Astfel, căutând pe Google cu “site:wa.me”, puteau fi găsiți utilizatorii care au folosit funcția Click to Chat și numerele lor de telefon.

Deși problema a fost rezolvată, numerele de telefon ale utilizatorilor nu vor dispărea din Google peste noapte. Motorul de căutare va trebui să facă mai multe reindexări până informațiile vor fi eliminate din index. În plus, o perioadă, cache-ul va afișa în continuare datele vechi, inclusiv numerele de telefon expuse de WhatsApp.

Conform unui cercetător indian, ar fi fost indexate de Google în acest fel în jur de 300.000 de numere de telefon.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
google