Un producător a dezvoltat baterii pentru mașini electrice care funcționează 2 milioane de kilometri

Un producător a dezvoltat baterii pentru mașini electrice care funcționează 2 milioane de kilometri
scris 9 iun 2020

O nouă tehnologie va permite unuia dintre cei mai mari producători de baterii pentru automobile electrice să crească durata de viață a acestora de peste 6 ori decât în prezent.

Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual CITEȘTE ȘI Beneficiile soluțiilor de semnătură electronică și chatbot în contextul economic actual

Compania chineză Contemporary Amperex Technology Co. Ltd, unul dintre cei mai mari producători la nivel global de baterii pentru mașini electrice, anunță că, folosind un nou proces de producție, a reușit să creeze baterii care să funcționeze aproximativ 2 milioane de kilometri sau 16 ani.

Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19 CITEȘTE ȘI Cinci pași pentru relansarea și reinventarea afacerilor în epoca Covid-19

Garanțiile oferite în prezent de producători pentru baterii se opresc sub 300.000 de kilometri. Asta înseamnă că a fost făcut un salt de peste 6 ori pentru fiabilitatea bateriilor pentru automobile electrice.

„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

Aceste baterii, ca și bateriile de smartphone-uri și orice baterii în general, își micșorează capacitatea de înmagazinare a energiei în timp, ceea ce le face să țină din ce în ce mai puțin și să nu mai poată fi folosite deloc la un moment dat.

Un salt din punctul de vedere a duratei de viață a bateriilor este important pentru industrie, deoarece bateria este cea mai costisitoare componentă a unei mașini electrice.

Interviu SARTO despre premium în Business - Andrea Catto, Commercial Manager pentru Europa de Sud la flydubai CITEȘTE ȘI Interviu SARTO despre premium în Business - Andrea Catto, Commercial Manager pentru Europa de Sud la flydubai

Cei de la CATL nu descriu felul în care au ajuns în acest punct, însă spun că Elon Musk a fost deja să verifice noile baterii și a decis să le folosească pe viitorul Tesla Model 3 sedan, care va fi construit în fabrica din Shanghai.

Până acum, Tesla folosea baterii dezvoltate de LG și Panasonic.

Oficialii companiei chineze mai spun că pot demara imediat producerea noilor baterii și că acestea costă doar cu 10% mai mult decât celelalte baterii pentru mașini electrice.

În afară de Tesla, CATL produce baterii pentru mari producătorii auto, precum BMW AG și Toyota Motor Corp.

viewscnt
Afla mai multe despre
baterii
masini electrice
tesla