WhatsApp, blocat în China

WhatsApp, blocat în China
scris 19 iul 2017

Utilizatorii chinezi întâmpină dificultăți în folosirea serviciului WhatsApp, iar specialiștii susțin că de vină este guvernul chinez.

În prezent, WhatsApp pare să fie blocat parțial în China. Nu pot fi trimise poze sau capturi video și, uneori, nu ajung nici măcar mesajele care conțin doar text.

Experții în securitate au confirmat pentru The New York Times că în spatele acestei blocări se află guvernul chinez.

Neexistând vreo comunicare oficială din partea regimului comunist de la Beijing, serviciul celor de la Facebook se poate aștepta să fie blocat complet în perioada imediat următoare sau să fie doar ceva temporar.

Facebook nu va mai permite paginilor să modifice informațiile pentru link-urile postate CITEȘTE ȘI Facebook nu va mai permite paginilor să modifice informațiile pentru link-urile postate

În cazul blocării permanente, WhatsApp ar urma să se alăture unui lung șir de site-uri și servicii online blocate de guvernul chinez.

Cenzura nu este o noutate pentru China, existând un lung istoric al unor astfel de intervenții. Nu mai departe de luna trecută, trei dintre cele mai importante servicii de streaming video din China, Sina Weibo, iFeng și ACFUN, au fost cenzurate pe motiv că nu se aliniază la reglementările naționale și încurajează discursul negativ.

Pe de altă parte, blocarea WhatsApp ajută rivalul local WeChat, care este oricum mai popular în China decât aplicația celor de la Facebook.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
whatsapp
facebook
china