WhatsApp susține că elimină 2 milioane de conturi în fiecare lună, cea mai mare parte în mod automat. 20% din conturi - șterse imediat după ce au fost create

WhatsApp susține că elimină 2 milioane de conturi în fiecare lună, cea mai mare parte în mod automat. 20% din conturi - șterse imediat după ce au fost create
scris 6 feb 2019

Folosind un sistem bazat pe învățare mecanică, WhatsApp șterge în fiecare lună un număr foarte mare de conturi create special pentru a răspândi conținut dubios, un procent important din aceste conturi fiind eliminate imediat după creare.

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri în New Delhi, WhatsApp a prezentat cum și cât de eficient încearcă să combată propagarea informații false în cadrul propriului serviciu de comunicare.

2 milioane de conturi de WhatsApp sunt șterse în medie în fiecare lună. 75% dintre acestea sunt identificate de un sistem automat bazat pe învățare mecanică. 20% din conturi sunt șterse prin acest sistem imediat după ce au fost create.

FOTO Facebook Messenger primește o opțiune de ștergere a mesajelor trimise CITEȘTE ȘI FOTO Facebook Messenger primește o opțiune de ștergere a mesajelor trimise

Algoritmul ia în calcul mai mulți factori când analizează conturile. Adresele IP, coordonatele geografice, vechimea și comportamentul (dacă începe să trimită multe mesaje imediat după creare) sunt câțiva dintre factorii analizați.

Inginerii WhatsApp au identificat mai multe feluri prin care unii utilizatorii încearcă să abuzeze cât mai eficient de populara platforma de comunicare pentru a trimite un număr mare de mesaje.

Unii folosesc anumite aplicații care permit rularea în paralel pe un PC a mai multor instanțe a versiunii de desktop a WhatsApp. Alții folosesc dispozitive mobile speciale care suportă un număr mare de cartele pentru o opera simultan pe mai multe conturi.

Conform estimărilor realizate de App Annie, cu 1,5 miliarde de utilizatori, WhatsApp a devenit cel mai folosit serviciu de chat deținut de Facebook, depășind Messenger, aplicație care are mai nou și o problemă de imagine.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
chat
spam