WhatsApp testează o funcție de autodistrugere a mesajelor

WhatsApp testează o funcție de autodistrugere a mesajelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 oct 2019

Mesajele care se autodistrug ar putea fi folosite pentru transmiterea informațiilor sensibile, fără teama că acestea ar putea fi accesate ulterior de hackeri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

WhatsApp a început să testeze în aplicația de Android cu versiunea 2.19.275 (o variantă beta a aplicației oficiale) așa-numitele mesaje care dispar sau care se autodistrug după o anumită perioadă de timp după ce au fost trimise.

Mesajele care dispar singure nu reprezintă un concept nou pentru nișa aplicațiilor de chat, fiind disponibile de multă vreme în produse precum Telegram. Însă, adoptarea acestei facilități de WhatsApp, ar putea aduce în discuție unele subiecte sensibile.

Ca și în cazul criptării, forțele de ordine ar putea protesta împotriva unei funcții care poate fi folosită de infractori pentru a-și ascunde comunicările.

Google va lansa o funcție de depistare a accidentelor pentru smartphone-uri CITEȘTE ȘI Google va lansa o funcție de depistare a accidentelor pentru smartphone-uri

În stadiul actual de testare, WhatsApp oferă două opțiuni privind ștergerea automată a mesajelor: după 5 secunde sau după o oră. Nu există nicio altă opțiune între și nici posibilitatea de a seta un anumit timp în afară de cele două valori prestabilite.

De asemenea, cel puțin în varianta actuală, mesajele care se autodistrug pot fi folosite doar în cadrul grupurilor de discuții, nu și a discuțiilor private.

Va fi interesant de văzut când și sub ce formă va integra WhatsApp această nouă facilitate, mai ales ținând cont că Facebook a decis să realizeze interoperabilitatea celor trei platforme de chat pe care le deține: WhatsApp, Messenger și Instagram Direct.

O întrebare ar fi dacă autodistrugerea mesajelor va fi disponibilă doar în WhatsApp sau se va regăsi în toate cele trei produse Facebook, în urma creării infrastructurii comune.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facebook
mesaje