WhatsApp va avea o funcție de transferare directă a fișierelor

WhatsApp va avea o funcție de transferare directă a fișierelor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 ian 2024

Cea mai populară aplicație de comunicare digitală va oferi, în curând, posibilitatea transferului de fișiere între telefoane prin proximitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

WhatsApp lucrează la o funcție prin care fișierele pot fi transferate rapid între două telefoane aflate aproape unul de celălalt.

Din indiciile descoperite în codul aplicației, viitoarea funcție WhatsApp va funcționa într-un mod similar celei disponibile pentru iPhone-uri și numită AirDrop.

Linuxul se dovedește mai performant decât Windows 11 în ceea ce privește jocurile CITEȘTE ȘI Linuxul se dovedește mai performant decât Windows 11 în ceea ce privește jocurile

Pur și simplu, fișierele vor putea fi transmise rapid între doi utilizatori, dacă telefoanele vor fi ținute în apropiere unul de celălalt.

Transferul va fi inițiat printr-o scuturare a telefonului. În același fel, tot printr-o scuturare, destinatarul va accepta fișierul care îi este trimis.

Deși nu este neapărat o funcționalitate revoluționară, acest tip de transfer de fișiere s-ar putea dovedi foarte util pentru unii dintre utilizatorii platformei sociale.

Spre deosebire de AirDrop, care funcționează doar între dispozitivele Apple, WhatsApp va putea servi transferului rapid de fișiere între iPhone și un telefon cu Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
transfer
fisiere