WhatsApp va permite transferul fotografiilor la calitatea originală

WhatsApp va permite transferul fotografiilor la calitatea originală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 feb 2023

Cea mai populară aplicație de comunicare plănuiește să lase utilizatorii să trimită imaginile așa cum sunt, fără compresie, opțiune care în mod surprinzător lipsește în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În versiunea beta a aplicației WhatsApp pentru Android a fost descoperită o porțiune de cod care descrie o opțiune nouă, prin care fotografiile sunt transferate fără a se interveni asupra calității acestora.

În mod normal, WhatsApp compresează imaginile înainte de a le trimite, pentru a le reduce dimensiunile și a le transfera cât mai repede.

Instagram își închide funcția de live shopping CITEȘTE ȘI Instagram își închide funcția de live shopping

Aplicația oferă în prezent trei opțiuni privind calitatea imaginilor transferate - Auto, Best Quality și Data Saver. Toate trei, inclusiv Best Quality, presupune un anumit nivel de compresie care reduce dimensiunea, dar și calitatea imaginilor.

Opțiunea descoperită acum se numește Photo Quality și realizează transferul imaginilor nealterate în vreun fel, acestea urmând să ajungă la destinatar la calitatea la care au fost realizate.

Nu se știe, deocamdată, dacă scutirea de compresie se va aplica și conținutului video (care și el este supus compresiei înainte de a fi trimis) și când va fi implementată noua opțiune în versiunea finală a aplicației.

În prezent, utilizatorii care vor să trimită imagini nealterate cu WhatsApp trebuie să schimbe extensia acestora pentru a părea că sunt documente, iar destinatarul trebuie să refacă extensia corectă pentru a le putea vedea.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
fotografii
compresie