WhatsApp vrea să combată știrile false cu ajutorul Google

WhatsApp vrea să combată știrile false cu ajutorul Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mar 2019

Compania deținută de Facebook testează un instrument care se crede că va ajuta utilizatorii să se lămurească mai ușor legat de știrile pe care le primesc prin intermediul WhatsApp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În codul celei mai noi versiuni de WhatsApp a fost descoperit ceea ce pare a fi o viitoare facilitate care este testată inten în prezent, dar care s-ar apropia de o lansare oficială.

Este vorba de o opțiune de căutare pe baza imaginilor. Ideea este ca utilizatorul să poată căuta pe internet alte imagini asemănătoarea cu cele pe care le primește pe WhatsApp pentru a se edifica cu privire la veridicitatea acestora.

Căutarea se face prin upload-ul imaginii pe Google care realizează identificarea imaginilor similare. Google oferă de ani buni o facilitate similară în cadrul browser-ului Chrome, astfel că este ușor de presupus că cele două companii colaborează pentru această facilitate a WhatsApp.

Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenței CITEȘTE ȘI Spotify a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Apple, pe care o acuză de nerespectarea concurenței

Cele două companii nu sunt la prima colaborare. Backup-ul datelor utilizatorilor de WhatsApp se face folosind serverele Google Drive. Mai mult, Google nu contorizează spațiul ocupat de backup-ul realizat pentru WhatsApp.

WhatsApp este victima propriei sale faime. Popularitatea de care se bucură l-a transofmat în unele țări în instrumentul ideal de propagare a știrilor false. Nu mai departe de luna trecută, WhatsApp a făcut public faptul că șterge lunar 2 milioane de conturi din acest motiv.

Conform estimărilor făcute de App Annie, cu 1,5 miliarde de utilizatori WhatsApp este cel mai de succes serviciu de chat deținut de Facebook și cea mai populară aplicație de comunicare din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
facebook
google