Widget-urile revin în Windows 11

Widget-urile revin în Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 mai 2022

Microsoft a început să testeze widget-uri pentru Windows 11, în ceea ce reprezintă o revenire la o funcționalitate pe care sistemul de operare al companiei americane a mai avut-o, dar s-a renunțat la ea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Versiunea de test a celei mai noi versiuni de Windows include acum un widget, care semnalizează faptul că Microsoft vrea să readucă această funcționalitate, la care decisese anterior să renunțe.

Primul widget este, deloc întâmplător, o bară de adrese cu funcție de căutare web. Prin intermediul acesteia, utilizatorul poate realiza o căutare online sau accesa un site direct de pe desktop, fără a deschide browser-ul web înainte.

Sony lansează o nouă pereche de căști wireless CITEȘTE ȘI Sony lansează o nouă pereche de căști wireless

Acest prim widget nu pare decât o nouă cale prin care Microsoft încearcă să intercepteze din fașă utilizatorii altor browsere ori produse web.

Deschiderea unui site prin intermediul noului widget se va face cu browser-ul Edge, iar căutarea cu Bing - ambele produse pe care Microsoft face mari eforturi pentru a le crește.

Pe de altă parte, mutarea Microsoft nu diferă prea mult de ceea ce face Google, care nu doar că are un widget similar pentru Android, dar chiar îi obligă prin contract pe producătorii de telefoane care-i folosesc sistemul de operare să pună bara de căutare cu Google pe ecranul principal al telefoanelor vândute, pentru a ghida deloc subtil utilizatorii către propriul motor de căutare.

Mai rămâne de văzut dacă și când Microsoft va lansa și widget-uri cu adevărat utille pentru utilizatori, dincolo de cele care-i servesc propriile interese.

viewscnt
Afla mai multe despre
widget
windows 11