Windows 11 afectează performanța procesoarelor AMD

Windows 11 afectează performanța procesoarelor AMD
scris 7 oct 2021

Procesoarele AMD pierd până la 15% din performanță pe Windows 11, însă Microsoft lucrează la un patch care să rezolve problema.

Nu au trecut decât două zile de când a fost lansat oficial Windows 11, timp în care doar un procent mic de utilizatori au apucat să facă upgrade-ul, însă prima problemă majoră a ieșit deja la iveală.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Procesoarele AMD sunt mai lente cu între 3% și 5% pe Windows 11, în cazul aplicațiilor. În ceea ce privește jocurile, scăderea performanței este și mai gravă, undeva între 10% - 15%.

Sunt afectate toate procesoarele Ryzen suportate de Windows 11. În plus, aceeași problemă este resimțită și la unele procesoare AMD EPYC (folosite în centrele de date) și versiuni mai noi de AMD Athlon.

AMD spune că s-a constatat o creștere a lantenței memoriei și că, în plus, nici funcția care determină aplicațiile single core să folosească două nuclee rapide nu funcționează cum ar trebui.

Tot AMD spune că se așteaptă ca Microsoft să lanseze un update care să rezolve problemele cândva în cursul acestei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 11
amd