Parlamentul Britanic a confiscat documente interne ale Facebook privind cazul Cambridge Analytica

Parlamentul Britanic a confiscat documente interne ale Facebook privind cazul Cambridge Analytica
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 nov 2018

Parlamentul din Marea Britanie a intrat în posesia unor documente interne ale Facebook, inclusiv a unor mail-uri dintre șefii companiei, după ce le-a confiscat de la fondatorul unei firme de software aflată în litigiu cu Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Damian Collins, fondatorul companiei de software Six4Three, care se afla într-o călătorie de afaceri în Londra, a fost forțat de Parlamentul britanic să cedeze o serie de documente interne ale Facebook.

Six4Three a dat în judecată Facebook în Statele Unite, susținând nu doar că oficialii companiei știau de deficiențele de securitate care au dus la scandalul Cambridge Analytica, dar încurajau chiar indirect folosirea acestora de către terți.

Aceste acuzații au atras atenția comisiei din Parlamentul Britanic care investighează cazul, comisie care a profitat de vizita la Londra a lui Collins, pentru a confisca documentele.

Microsoft devine cea mai valoroasă companie din lume CITEȘTE ȘI Microsoft devine cea mai valoroasă companie din lume

Documentele confiscate de Parlamentul Britanic nu trebuie făcute publice, conform procesului civil aflat pe rol în Statele Unite. Însă, această decizie nu se aplică și în Marea Britanie, unde jurisdicția aparține Parlamentului acestei țări.

Documentele ar conține mail-uri care dovedesc că executivii Facebook au știut și au permis Cambridge Analytica să acceseze datele a 87 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale.

Facebook a respins aceste acuzații în procesul civil din Statele Unite, iar acum a emis un scurt comunicat în care spune că documentele nu trebuie dezvăluite public și că, de asemenea, Parlamentul Britanic trebuie să le returneze Curții Supreme din San Mateo, California.

Facebook a pierdut peste 100 de miliarde de dolari din valoarea la bursă de la izbucnirea scandalului Cambridge Analytica.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
marea britanie
cambridge analytica