Yahoo a primit mai multe oferte în valoare de cel puțin 5 miliarde dolari pentru activitățile cheie - surse

Yahoo a primit mai multe oferte în valoare de cel puțin 5 miliarde dolari pentru activitățile cheie - surse
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 iun 2016

Yahoo a primit mai multe oferte în valoare de cel puțin 5 miliarde de dolari fiecare pentru operațiunile cheie ale companiei, inclusiv serviciile de Internet, au declarat joi surse familiare cu situația, citate de CNBC. Conducerea companiei va selecta mâine companiile care vor participa în cea de a treia -  și ultima -  etapă a licitației demarate în luna februarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor menționate, Verizon Communications, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a oferit aproximativ 3,5 miliarde de dolari pentru principalele activități ale Yahoo, una dintre cele mai mici oferte primite de compania de internet în cadrul celei de a doua runde a licitației, încheiate pe 6 iunie.

Suma este sub valoarea estimată de analiști pentru activitățile de bază ale companiei, de 4 până la 8 miliarde de dolari, o posibilă explicație fiind că Verizon nu a depus o ofertă pentru toate activele scoase la vânzare.

Yahoo a scos la vânzare 3.000 de brevete, pentru care estimează că va obține peste 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Yahoo a scos la vânzare 3.000 de brevete, pentru care estimează că va obține peste 1 miliard de dolari

La presiunea acționarilor, Yahoo a scos la vânzare, în luna februarie, activitățile de bază ale companiei, reprezentate de serviciile de Internet, inclusiv motorul de căutare, serviciul de e-mail și divizia de știri.

Runda finală a licitației va începe săptămâna viitoare și se va încheia la mijlocul lunii iulie, au spus sursele citate de CNBC.

Pe lângă activitățile de bază, Yahoo a scos la vânzare o serie de active secundare, inclusiv un portofoliu de circa 3.000 de brevete, în schimbul căruia compania estimează că va încasa peste 1 miliard de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
divizia internet
licitatie
activitati cheie
oferte