YouTube interzice conținutul care include teorii ale conspirației cum ar fi QAnon

YouTube interzice conținutul care include teorii ale conspirației cum ar fi QAnon
scris 16 oct 2020

YouTube, serviciul video al grupului Alphabet, a anunțat joi că interzice conținutul care are ca țintă persoane sau grupuri utilizând teorii ale conspirației precum QAnon sau pizzagate, care ”au fost folosite pentru a justifica violența în lumea reală”, transmite Reuters.

Compania a afirmat pe blog că va începe să aplice imediat aceste politici extinse referitoare la ură și hărțuire și că le va intensifica în următoarele săptămâni, scrie News.ro.

Anunțul YouTube survine după măsurile anunțare recent de alte companii mari, între care Facebook și Twitter, împotriva conținutului QAnon.

Accesul călătorilor în stațiile de metrou va fi limitat CITEȘTE ȘI Accesul călătorilor în stațiile de metrou va fi limitat

Facebook a anunțat în această lună că va elimina paginile, grupurile și conturile de pe Instagram care reprezintă QAnon.

QAnon este o teorie a conspirației nefondată care susține că președintele american Donald Trump se luptă în secret cu o cabală de prădători sexuali de copii care include democrați de rang înalt, elite de la Hollywood și aliați ai statului paralel (deep state). FBI a numit această teorie ca fiind o posibilă instigare la terorism intern.

Teoria conspirației împrumută totodată unele elemente ale teoriei pizzagate, despre o rețea de pedofilie condusă de la un restaurant din Washington, D.C.

Un purtător de cuvânt al YouTube a  declarat că interdicția recentă se  referă la conținutul care are ca țintă persoane sau grupuri protejate, cum ar fi grupurile religioase sau etnice.

YouTube a arătat că a eliminat zeci de mii de video-uri legate de QAnon și că a blocat sute de canale legate de QAnon, de la actualizarea politicii sale referitoare la răspândirea urii, în iunie 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
qanon
youtube