YouTube și TikTok colectează cele mai multe date personale

YouTube și TikTok colectează cele mai multe date personale
scris 9 feb 2022

Platformele de video TikTok și YouTube sunt serviciile care colectează cele mari cantități de date personale, însă, destinațiile datelor sunt diferite în cele două cazuri.

Un studiu publicat de URL Genius susține cu YouTube și TikTok colectează cele mai multe date despre utilizatorii lor și că ambele vând, mai departe, datele unor terți.

YouTube folosește datele, în cea mai mare parte, pentru interese proprii, precum urmărirea navigării online și a datelor de localizare pentru crearea unui profil cât mai fidel, care să fie folosit pentru targetarea cu reclame relevante.

Apple anunță o facilitate care va transforma iPhone-urile în POS-uri CITEȘTE ȘI Apple anunță o facilitate care va transforma iPhone-urile în POS-uri

De cealaltă parte, TikTok vinde datele pe care le colectează mai multor companii terțe. Ce fac terții mai departe și unde ajung aceste date, nu se știe.

URL Genius a descoperit că, din 14 servere la care YouTube trimite date, doar 4 sunt ale unor terți. TikTok contactează tot 14 servere, însă, 13 din acestea sunt ale terților.

TikTok a fost acuată, nu doar o dată, că trimite datele utilizatorilor autorităților comuniste de la Beijing. În propriile condiții de utilizare se arată că datele sunt trimise către ByteDance, compania chineză care deține TikTok.

Până acum, produsele Meta erau arătate cu degetul pentru cantitățile mari de date colectate. Acum, acestea au fost depășit de TikTok și YouTube.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
tiktok
date personale