YouTube suspendă pe termen nedefinit contul lui Donald Trump

YouTube suspendă pe termen nedefinit contul lui Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2021

YouTube îl dă afară de pe platforma sa pe Donald Trump - pe o perioadă nedeterminată -, iar de la 13 inuarie acesta nu mai poate posta pe această platformă de împărtășire de video, în urma unei suspendări a contului acestuia, după ce Twitter a închis definitiv contul fostului președinte american, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

La 13 ianuarie, YouTube a blocat pentru prima oară canalul președintelui în exercițiu la acea vreme, cu 2,77 milioane de abonați, în urma violențelor de la Capitoliu, la 6 ianuarie, soldate cu cinci morți, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Startup-ul românesc Morphl, care dezvoltă soluții AI pentru e-commerce, cumpărat de americanii de la Algolia, furnizori pentru Lacoste, Slack, Under Armour. Povestea companiei, prezentată la Profit TV CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Startup-ul românesc Morphl, care dezvoltă soluții AI pentru e-commerce, cumpărat de americanii de la Algolia, furnizori pentru Lacoste, Slack, Under Armour. Povestea companiei, prezentată la Profit TV

În urmă cu o săptămână, cu o zi înainte de învestirea lui Joe Biden, platforma video a prelungit această suspendare cu cel puțin șaptte zile.

”Având în vedere îngrijorări cu privire la acte de violență, care pot avea loc în continuare, canalul lui Donald J Trump va rămâne suspendat”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a TouTube.

Platforma americană, o proprietate a Google, a fost criticată din cauza lentorii reacției, în urma măsurilor radicale ale Twitter și Facebook.

GIULIANI, ”DEMONETIZAT”

Separat, YouTube a confrimat că l-a suspendat temporar pe avocatul fostului președinte, Rudy Giuliani, din programul său de ”parteneri”.

Rudy Giuliani este acuzat de faptul că a încălcat în mod repetat regulile platformei cu privire la dezinformare în privința alegerilor din Statele Unite.

Avocatul, al cărui canal are aproximativ 600.000 de abonați, nu mai are acces la funcții și nu mai este plătit în funcție de publicitatea difuzată înainte de rularea unui video.

Fostul primar al New Yorkului a alimentat teorii ale complotului - susținute de către numeroși apropiați ai lui Donald Trump -, potrivit cărora alegerile prezidențiale au fost ”trucate” în favoarea lui Joe Biden.

Rudy Giuliani a declarat în emisiile sale pe YouTube că mașinile de vot aparținând societății Dominion Voting Systems au contrinuit la ”furarea alegerii” fostului președinte republican.

Compania l-a dat în judecată pe Rudy Giuliani cu privire la defăimare și îi cere despăgubiri în valoare de 1,3 miliarde de dolari, acuzându-i că i-a afectat reputația și i-a pus în pericol angajații.

YouTube precizează că aceste canale retrase din programul cu plată ar putea să facă apel sau să depună o nouă cerere de înregistrare în termen de 30 de zile, cu condiția ca problemele respective să fie soluționate.

Rudy Giuliani, un avocat în vârstă de 76 de ani, riscă de asemenea să fie exclus din Baroul New Yorkului.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
donald trump