Zeci de milioane de utilizatori și-au făcut cont pe Telegram cât a fost indisponibil WhatsApp

Zeci de milioane de utilizatori și-au făcut cont pe Telegram cât a fost indisponibil WhatsApp
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 oct 2021

Încă o dată, WhatsApp ajută, indirect, Telegram să crească, oamenii căutând o alternativă la produsul deținut de Facebook câtă vreme acesta a fost picat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luni seara, câtă vreme WhatsApp și celelalte aplicații Facebook nu au funcționat, 70 de milioane de oameni și-au creat cont pe Telegram, în căutarea unei alternative de comunicare.

Anunțul a fost făcut chiar de șeful Telegram, Pavel Durov, pe canalul său de Telegram. Acesta spune că ritmul de creștere al numărului utilizatorilor noi de luni seara a fost fără precedent în istoria serviciului.

Cum a dispărut Facebook de pe internet. Explicațiile companiei pentru cele 7 ore de absență CITEȘTE ȘI Cum a dispărut Facebook de pe internet. Explicațiile companiei pentru cele 7 ore de absență

Cu excepția Americilor, unde serviciul a funcționat pentru puțină vreme mai greu, infrastructura Telegram a făcut față numărului foarte mare de cereri, fiind în permanență funcțională, spune Durov.

Telegram nu este la primul eveniment de creștere masivă ca urmare a problemelor WhatsApp. O situație similară a fost la începutul anului, când utilizatorii au aflat despre noua politică de prelucrare a datelor din WhatsApp și au găsit alternative în Telegram și Signal.

Telegram a atins recent două praguri importante. Aplicația văzută ca principalul rival al WhatsApp a trecut recent de 500 de milioane de utilizatori activi pe lună și a intrat în clubul select al aplicațiilor cu peste 1 miliard de descărcări.

viewscnt
Afla mai multe despre
telegram
whatsapp