Japonia, investiție de miliarde de dolari pentru o fabrică unde să fie produse cele mai noi cipuri

Japonia, investiție de miliarde de dolari pentru o fabrică unde să fie produse cele mai noi cipuri
scris 20 iul 2020

Japonia vrea să invite Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) și alți producători globali de cipuri să construiască, împreună cu furnizorii interni, o fabrică unde să fie produse cele mai noi cipuri, a anunțat publicația niponă Yomiuri, fără a preciza sursa informației, transmite Reuters.

Guvernul de la Tokyo speră ca, prin expertiza producătorilor globali de cipuri, să revitalizeze industria internă, în condițiile în care tehnologiile avansate sunt de maxim interes pentru securitatea națională, susține Yomiuri, arată Agerpres.

În următorii ani, Executivul intenționează să ofere în total câteva sute de miliarde de yeni, sau echivalentul a câtorva miliarde de dolari, pentru ca producătorii străini de cipuri să se alăture proiectului, informează publicația niponă.

FOTO Frații Pavăl aproape au terminat lucrările la cel mai mare magazin Dedeman CITEȘTE ȘI FOTO Frații Pavăl aproape au terminat lucrările la cel mai mare magazin Dedeman

În mai, TSMC, cel mai mare producător mondial de cipuri, a anunțat că intenționează să construiască în Arizona, SUA, o fabrică de 12 miliarde de dolari, o aparentă victorie pentru eforturile administrației Trump de a reduce dependența de lanțurile globale de aprovizionare tehnologică, în special de China.

Planul, care va duce la crearea a peste 1.600 de locuri de muncă, vine într-un moment în care Donald Trump, înaintea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, și-a întețit criticile la adresa practicilor comerciale ale Chinei și ale modului în care autoritățile de la Beijing au gestionat pandemia de coronavirus (COVID-19).

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
cipuri