Lidl semnează o nouă tranzacție imobiliară

Lidl semnează o nouă tranzacție imobiliară
scris 13 dec 2019

Retailerul Lidl, controlat de grupul german Schwarz, semnează o nouă tranzacție imobiliară, urmând să cumpere un teren de la Romcarbon Buzău, lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, cu 1,6 milioane euro, pentru un supermarket în oraș.

Este o nouă tranzacție după ce în octombrie, cum a anunțat atunci Profit.ro, unul dintre cei mai mari producători de haine din România, Rapsodia Conf din Botoșani, care realizează produse pentru case de modă de lux precum Prada sau Maison Margiela, a semnat actele pentru vânzarea mai multor proprietăți către Lidl, la un preț de 2,2 milioane euro.

În vară, Profit.ro a anunțat că Rapsodia Conf analizează vânzarea mai multor proprietăți către Lidl și relocarea activității societății, pentru o redresare financiară.

EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari investitori chinezi, un conglomerat care controlează Cirque du Soleil și un club din Premier League, se pregătește să intre pe piața imobiliară românească prin achiziția Floreasca Park, tranzacția poate fi o referință CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai mari investitori chinezi, un conglomerat care controlează Cirque du Soleil și un club din Premier League, se pregătește să intre pe piața imobiliară românească prin achiziția Floreasca Park, tranzacția poate fi o referință

Profit.ro a semnalat că Lidl a semnat în ultima perioadă o serie de tranzacții imobiliare pentru amenajarea de centre comerciale, cumpărând teren de la cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului, dar având o înțelegere și cu proprietarii Dedeman.

Lidl operează deja 2 magazine în Buzău, unul în Aleea Sporturilor 12A, iar altul pe Calea Eroilor nr. 3. Prin vânzarea realizată de Romcarbon, societate care tocmai a avut încasări în avans în contul unui contract din 2018 pentru înstrăinarea unor imobile în Iași, Lidl ar urma să aibă un al 3-lea magazin în oraș, pe strada Transilvaniei.

Lidl semnează o nouă tranzacție imobiliară

De asemenea, Lidl a cumpărat în București un teren de peste 10.000 metri pătrați, cu aproape 3,7 milioane euro, de la fabrica de mobilă Artemob International, fosta Mobilux SA, controlată de grupul francez Parisot, teren situat peste drum de una dintre unitățile din zonă ale rivalilor de la Profi. În urmă cu un an, Profit.ro a anunțat că retailerul vrea să-și construiască un nou magazin în Pantelimon, pe un teren de peste 1 hectar.

În plus, familia Tănăsoiu pregătește construcția unui supermarket Lidl lângă fabrica Danone din Fundeni.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

EXCLUSIV Un mare operator european vrea parcarea subterană a Pieței Dorobanți din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un mare operator european vrea parcarea subterană a Pieței Dorobanți din Capitală

Lidl a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

În România, Lidl are peste 240 de magazine și 4 centre logistice.

Anul trecut, Lidl a avut în România afaceri de 7,7 miliarde lei și un profit net de 412,2 milioane lei, cele mai mari cifre de la intrarea pe piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
rapsodia
lidl
terenuri
botosani