Avânt pentru retailerii străini în România: Lidl și Mega Image - cele mai mari afaceri și cel mai mare profit pe piața românească

Avânt pentru retailerii străini în România: Lidl și Mega Image - cele mai mari afaceri și cel mai mare profit pe piața românească
scris 11 iun 2019

Retailerul Lidl, controlat de grupul german Schwarz, a avut anul trecut în România afaceri de 7,7 miliarde lei și un profit net de 412,2 milioane lei, cele mai mari cifre de la intrarea pe piața locală.

În anul precedent, Lidl avusese afaceri de 6,5 miliarde lei și un câștig de 352,7 milioane lei.

În același interval, numărul de angajați ai Lidl a crescut de la 4.815 la 5.481 persoane.

În urmă cu trei luni, Profit.ro a anunțat că Lidl Discount România a semnat cu Credit Agricole CIB, divizia pentru investiții a grupului francez Credit Agricole, un acord pentru un împrumut de 100 de milioane de euro. Finanțarea este acordată pentru 31 de magazine în România, certificate EDGE.

Tranzacție: Lidl cumpără din nou teren de la cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lidl cumpără din nou teren de la cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului

Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

Lidl a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

în România, Lidl are peste 240 de magazine și 4 centre logistice.

EXCLUSIV Surpriză - eMAG vinde depozitul de lângă București, abia deschis, cea mai mare investiție a retailerului de până acum și cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei. Banii - plasați în afacerea de bază CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză - eMAG vinde depozitul de lângă București, abia deschis, cea mai mare investiție a retailerului de până acum și cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei. Banii - plasați în afacerea de bază

La rândul său, Mega Image, controlat de grupul Ahold Delhaize, a înregistrat o cifră de afaceri de 5,7 miliarde lei, de la 4,9 miliarde lei în anul precedent, și un profit net de 254,1 milioane lei, față de 201,7 milioane lei în 2017.

Numărul de angajați a urcat de la 9.313 la 9.741 persoane.

La acest moment, retailerul Mega Image se extinde în noi zone din România, urmând să deschidă în cea de-a doua parte a anului magazine în Adjud, Panciu și Târgu Ocna, prin remodelarea unor magazine Zanfir, cum s-a întâmplat deja în Focșani, dar și intrarea pe piața din Iași, unde retailerul va inagura 4 magazine.

De la începutul anului, Mega Image a inaugurat 23 de noi magazine în diferite zone ale țării.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din România cu o rețea ce a cuprins până în prezent 685 magazine în București, Cluj-Napoca, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște, Timișoara și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Romanești.

Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internațional ce operează în prezent pe trei continente. Grupul Ahold Delhaize a fost format în 2015 prin fuziunea operatorilor de supermarketuri Ahold (Olanda) și Delhaize (Belgia), într-o tranzacție de 28 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
credit agricole cab
împrumut
magazine